Ικανοποιημένος από το β’ ημίχρονο του κυριακάτικου φιλικού αγώνα του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο τεχνικός του ΠΑΣ εντόπισε πρόβλημα στην έλλειψη ομαδικότητας και στο ότι δεν έγιναν σωστά αυτά που σχεδιάστηκαν, κάτι που βελτιώθηκε στην επανάληψη και ήρθαν οι πολλές καλές ευκαιρίες. Ωστόσο το πρόβλημα στο σκοράρισμα παραμένει και προφανώς θα λυθεί και με την έλευση ενός επιθετικού, αφού ο κ. Μεταξάς είπε για μία ακόμα φορά ότι η ενίσχυση δεν τελείωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν έδειξε ετοιμότητα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ασχέτως αποτελέσματος: «Στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε αυτήν την ετοιμότητα σήμερα. Στο πρώτο φιλικό τη δείξαμε στο α’ ημίχρονο. Να δούμε αν στο τρίτο φιλικό θα καταφέρουμε να τη δείξουμε και στα δύο ημίχρονα. Όμως και το αποτέλεσμα παίζει ρόλο. Δεν είναι ωραίο να χάνεις. Είμαι ευχαριστημένος που τουλάχιστον πήραμε την ισοπαλία σήμερα».

Για το τι δεν είχε στο α’ ημίχρονο η ομάδα: «Πολλά. Το σίγουρο που πρέπει να αλλάξει είναι το να βάζουμε το γκολ. Στο β’ ημίχρονο είχαμε 4-5 καλές ευκαιρίες, η πιο μεγάλη με τον Σιόντη. Δεν το χάνει επίτηδες αυτό που έχασε, αλλά πρέπει να βάζουμε μέσα αυτές τις μπάλες. Στο πρώτο δεν παίξαμε αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Αντί να τρέχει η μπάλα, τρέχαμε εμείς με την μπάλα και κάναμε πολλές ατομικές προσπάθειες. Είναι αυτό που θέλω να δείξω ποιος είμαι και ξεχνάω τους συμπαίκτες μου. Αυτό δεν είναι αυτό που ετοιμάσαμε για σήμερα».

Για το αν θα γίνουν κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις: «Πιστεύω θα γίνουν κι άλλες».

Για το άτυπο ντεμπούτο του Μορέιρα: «Δύσκολο, γιατί ήρθε πριν μερικές μέρες. Είχε 1-2 καλές ευκαιρίες, αλλά θέλω η ένταση να βγαίνει σε όλο το 45λεπτο. Μιλήσαμε λίγο στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, άλλαξε μερικά πράγματα και τον είδα πιο καλά. Είχε το σουτ, ήταν άτυχος που δεν μπήκε το γκολ και ελπίζω να είναι πιο καλά στο επόμενο παιχνίδι».

Για το τι άλλαξε ο ΠΑΣ στο β’ ημίχρονο και κυρίως ως το 60’ που έβγαλε τις μεγάλες φάσεις, χωρίς να έχουν αλλάξει πολλά στις συνθέσεις των δύο ομάδων: «Πρώτα απ’ όλα η νοοτροπία. Παίξαμε πιο ομαδικά, τα είπαμε και μέσα στα αποδυτήρια και βγήκαν διαφορετικά τα παιδιά έξω. Η νοοτροπία του πως μπαίνεις σ’ ένα παιχνίδια άλλαξε ουσιαστικά. Το είπα και την Τετάρτη ότι δεν μ’ αρέσει να λέμε καλά πράγματα όταν χάνουμε, αλλά ακούστηκαν πολλά καλά ενώ χάσαμε. Με το καλό-καλό περιμέναμε από μόνο του να βγει το καλό σήμερα. Δεν βγαίνει όμως».

Για το πρέσινγκ του Παναιτωλικού που δυσκόλεψε την ανάπτυξη του ΠΑΣ στο α’ μέρος και τον έφερε σε πιο παθητικό ρόλο: «Πρέπει να το δω και στο βίντεο, γιατί νομίζω ότι εμείς το δυσκολέψαμε το πράγμα. Δεν κουνιόμασταν με την μπάλα σωστά. Αυτός που την είχε δεν την ανέβαζε και οι άλλοι 10 τον κοίταζαν τι θα κάνει. Αν αυτά τα δύο συνδυαστούν δεν θα πάει τίποτα καλά».