image description

Για τη Βόρεια Εύβοια και τους πυρόπληκτους έφυγαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν να συγκεντρωθεί όλο αυτό το υλικό, ωστόσο άφησε αιχμές για την Περιφέρεια Ηπείρου που δεν αντιμετώπισε την προσπάθεια αυτή με τη δέουσα προσοχή, αφού ακόμα και το φορτηγό που διέθεσε ήταν ακατάλληλο για τη μεταφορά των ειδών που είχαν συγκεντρωθεί.

Η ανακοίνωση

Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Κάποιες φορές οι λέξεις είναι φτωχές και μηδαμινές όταν θέλουν να περιγράψουν κάτι τόσο μεγαλειώδες, όπως αυτό που συνέβη στον σύνδεσμο μας τις τελευταίες πέντε ημέρες. Από επιλογή δε θα σταθούμε καθόλου σε εκείνους τους μεγαλοσχήμονες δήθεν ευεργέτες που θα περίμενε κανείς να βοηθήσουν αλλά τελικά δεν το έπραξαν, γιατί πιστεύουμε πως έτσι θα μειώσουμε όλους εκείνους που άπλωσαν το χέρι για να προσφέρουν αγάπη και αλληλεγγύη. Όπως για παράδειγμα την Κωνσταντίνα που μέχρι πριν λίγες ημέρες ούτε καν τη γνωρίζαμε και που έτρεχε ένα ολόκληρο απόγευμα στις ανακυκλώσεις της γειτονιάς για να μαζέψει κούτες, όπως την παρέα των πιτσιρικάδων που έβαλαν ρεφενέ το χαρτζιλίκι τους ώστε να αγοράσουν μπισκότα και μακαρόνια, όπως την κυρία που δεν ήξερε πως μαζεύουμε και ρούχα και που μόλις το εμαθε έτρεξε στο σπίτι, έβαλε πλυντήριο σιδέρωσε, δίπλωσε και μάς τα έφερε αφράτα και με αγάπη, όπως τους πραγματικά εκατοντάδες κόσμου που βοήθησε συγκινημένος.

Εμείς από την άλλη, από την πρώτη κιόλας στιγμή, νιώσαμε πηγαία ανάγκη και υποχρέωση να βάλουμε πλάτη σε όλο αυτό, φροντίζοντας να χαράξουμε έστω κι ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη όλων όσων υποφέρουν έχοντας χάσει τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά, παρατημένοι από το κράτος και την κυβέρνηση.

Δεν είναι ώρες για κατάρες και για μοιρολατρεία, αλλά για έμπρακτη βοήθεια από όλους μας, με κάθε τρόπο και από κάθε πόστο προς όλους τους πυρόπληκτους. Ενημερωτικά και για «παραδειγματισμό» να πούμε πως αυτές τις πέντε ημέρες καταφέραμε και συγκεντρώσαμε -εμείς και όλη η πόλη μας- αρκετούς τόνους(!) τροφίμων, φαρμάκων, ζωοτροφών, ρουχισμού και νερών. Αξιοσημείωτο και άξιο τεράστιου «μπράβο» ήταν η αποστολή υλικών και από άλλες πόλεις μέσω ΚΤΕΛ και μεταφορικών εταιρειών.

Το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» το δικό μας είναι τεράστιο και δυνατό για να ακουστεί από την άκρη του κόσμου μέχρι του κόσμου τη γωνιά, ενώ αυτό που θελουμε να πούμε είναι «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ»

Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!!

Υγ1. Νιώθουμε πως πρέπει να πούμε ένα έξτρα μεγάλο μπράβο στις κοπέλες του ΚΙ.ΔΙ.ΖΩ Ιωαννίνων, οι οποίες ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά μας και η βοήθεια τους ήταν τρομερά σημαντική για όλο το εγχείρημα.

Υγ2. Συνειδητά επιλέξαμε να μην αναφερθούμε στο κύριο κομμάτι της ανακοίνωσης στους ανίκανους και «λίγους» τοπικούς αξιωματούχους και λοιπούς παρατρεχάμενους της Περιφέρειας που μας κορόιδεψαν, μας ειρωνεύτηκαν και τέλος μας απείλησαν κιόλας. Το μόνο που θα σχολιάσουμε είναι πως η ιστορία του κόσμου και της αλληλεγγύης όχι απλά δεν τους χωράει, αλλά τους φτύνει και στα μούτρα. Νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε μια σύντομη αναφορά για να ξέρει ο κόσμος τί έχει συμβεί και αν στο τέλος ντραπούν έστω και λίγο (πράγμα απίθανο) ας βγουν να ζητήσουν συγγνώμη, πάντα προς τον κόσμο και όχι προς εμάς. Εξάλλου, αυτοί έχουν και τα κανάλια και τα ραδιόφωνα δικά τους… θα τη βρουν την άκρη.

Η συλλογή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η προγραμματισμένη για το Σαββατο -μέσω συνεννόησης με την Περιφέρεια Ηπείρου- αποστολή των ειδών πρώτης ανάγκης στη Β. Εύβοια ακυρώθηκε και μετατέθηκε για τη Δευτέρα (πάντα με υπαιτιότητα της Περιφέρειας). Μετά από πιέσεις μας την Κυριακή το βράδυ, έχοντας πλήρη εικόνα για το μέγεθος της αποστολής, η Περιφέρεια διέθεσε το ακατάλληλο «ανοιχτό» φορτηγό της φωτογραφίας, για να ταξιδέψουν επί 10 ώρες τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό και φάρμακα, υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες που βιώνουμε. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρογιώργο, ο οποίος θίχτηκε όταν επικαλεστήκαμε την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να συνεισφέρει, κι έπειτα από απερίγραπτες τηλεφωνικές ατάκες αλαζονείας από τον περιφερειάρχη, η αποστολή μέσω Περιφερειας ματαιώθηκε οριστικά. Αυτό που είχαμε αναλάβει να πραγματοποιήσουμε ηταν πολύ σοβαρό για να παίζουμε με αδιάφορους. Το μόνο σίγουρο εκείνη τη στιγμή ήταν αυτό που όλοι/ες είχαμε υποσχεθεί πρώτα στους εαυτούς μας και έπειτα ο ένας στον άλλον: τα υλικά θα έφταναν στους πληγέντες ακόμη και αν χρειαζόταν να τα πάμε με τα προσωπικά μας αυτοκίνητα. Ο σύνδεσμος, εν τέλει, βρήκε και κάλυψε με δικά του έξοδα τη μίσθωση φορτηγού με οδηγό τον «μαύρο» τον Γιώργο, ο οποίος ξεκίνησε τα μεσάνυχτα το ταξίδι για τα Λουτρά Αιδηψού, όπου μεταφέρθηκε το συγκεντρωθέν υλικό με σκοπό τη διανομή στους πυρόπληκτους. Με απόλυτο σεβασμό στον καθένα που ήρθε και άφησε έστω κι ένα μπουκαλάκι νερό απ’ το υστέρημά του, καταλήγουμε να πούμε ότι «αποστολή εξετελέσθη». Ελπίζουμε σε μια συγγνώμη στους συμπολίτες μας από κάθε γωνιά της Ηπείρου που έσπευσαν να βοηθήσουν από όποιον «υπεύθυνο» αντιλαμβάνεται ότι, τουλάχιστον αυτή τη φορά, η Περιφέρεια Ηπείρου αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Υγ3: Ο σύνδεσμος επ ουδενί δε θα δεχτεί οικονομική χορηγία για την κάλυψη των οδοιπορικών της αποστολής.

Διαφημίσεις