Την εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου παρέθεσε στα τοπικά ΜΜΕ ο προπονητής του car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς. Ο κόουτς των “κυανόλευκων” αναφέρθηκε στο πολύ δύσκολο φιλικό του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης (19:00, ραδιοφωνική μετάδοση από τον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM), στα συστήματα που δοκιμάζει ώστε να βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά και την κατάσταση του Κόντε, από τον οποίο λείπουν οι ομαδικές προπονήσεις με μπάλα, αλλά έχει έρθει σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Αναλυτικά:

Για το φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης: «Θα είναι ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι, γιατί είδαμε και τα αποτελέσματα του Αστέρα, ο οποίος έχει 4 νίκες σε 4 φιλικά παιχνίδια με απολογισμό 13 γκολ. Χαίρομαι που θα έχουμε έναν τέτοιο αντίπαλο για να ξέρουμε ακόμα πιο καλά που πρέπει να δουλέψουμε για να πάμε δυνατά την τελευταία εβδομάδα  για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Για το αν θα υπάρξει άλλη προσθήκη ποδοσφαιριστή ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου: «Περιμένουμε, δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Το ρόστερ είναι σχεδόν έτοιμο νομίζω».

Για το αν ελήφθησαν οι αποφάσεις για αποχωρήσεις ή δανεισμούς: «Το συζητάμε με τη διοίκηση και θα δούμε».

Για την κατάσταση του Κόντε: «Θα πρέπει να δούμε στο παιχνίδι πως είναι. Μπορεί να παίξει, έκανε προπονήσεις, φαίνεται γυμνασμένος, απλά έχει πολύ καιρό χωρίς μπάλα στα πόδια κι αυτό σίγουρα είναι δύσκολο για όλους τους παίκτες. Θυμάμαι κι εγώ όταν πρωτοβρεθήκαμε δυσκολευτήκαμε να μπούμε σε ρυθμό. Ακόμα και σήμερα μετά από μία μέρα ρεπό φάνηκε αυτό, πόσο μάλλον που ο Κόντε είχε κάποιους μήνες. Θα τον περιμένουμε και θα δούμε. Σωματικά και από θέματα αντοχής, πάντως, είναι εντάξει. Τον υπολογίζω για το φιλικό. Θα δούμε και πως νιώθει και ο ίδιος».

Για το πότε πιστεύει ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να πιάσει το 100% της απόδοσής της: «Θα το ξέρουμε την άλλη εβδομάδα. Να δούμε κι αυτήν την εβδομάδα πως θα πάει. Βλέπω ότι κάποια πράγματα βελτιώνονται, βλέπω όμως ότι αν πας να δουλέψεις πάνω σε άλλα ξεχνάς αυτά που έχεις κάνει. Θα πρέπει να το μειώσουμε αυτό. Θα πρέπει όταν κάνουμε κάτι καινούργιο να θυμόμαστε και τα παλιά».

Για το αν θα γίνει άλλο φιλικό αν δεν ξεκινήσει στην ώρα του το πρωτάθλημα: «Σίγουρα».

Για το αν σκέφτεται να δουλέψει άμεσα και κάτι άλλο εκτός του 4-4-1-1 και 4-4-2: «Σήμερα δουλέψαμε κι ένα άλλο σύστημα. Προσπαθούμε, αλλά νομίζω ότι το σύστημα δεν έχει τον πρώτο λόγο. Είναι πως θα δουλέψουμε τα παιδιά μέσα σε κάθε σύστημα. Σήμερα είδαμε ένα βίντεο με μερικές φάσεις από την Τρίπολη, αλλά και από το δικό μας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.  Πριν μιλήσουμε για τακτική είναι η ενέργεια, η θέληση, το πάθος που έχουν τα παιδιά. Δείξανε κάποια καλά στοιχεία, αλλά και σε 2-3 περιπτώσεις δεν δείξανε αυτό το πάθος. Αν δεν δείξεις στα παραπάνω στοιχεία, μετά δεν χρειάζεται να μιλάς ούτε για συστήματα ούτε για τακτικές ούτε για τίποτα. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να παίζουμε ομαδικά και οι 11 και με πολύ πάθος. Πάνω σ’ αυτό μετά βάζουμε και τα συστήματα.  Δουλέψαμε δύο συστήματα, δουλεύουμε από σήμερα κι ένα τρίτο και θα δούμε».

Για το αν έχει προγραμματιστεί κάποια προπόνηση στον νέο χλοοτάπητα των «Ζωσιμάδων»: «Παρακάλεσα να κάνουμε την άλλη εβδομάδα δύο προπονήσεις, θα δούμε αν τα καταφέρουμε».

Για το αν θα υπάρξουν απουσίες στην αποστολή για το φιλικό στην Τρίπολη: «Όλοι είναι υγιείς, πλην του Αλ. Τριάδη που λείπει για κάποιες εξετάσεις. Δεν ξέρω ακόμα τι έγινε σήμερα με τον Ντομίνγκεζ (σ.σ. εγκατέλειψε νωρίτερα την προπόνηση με ενόχληση στον προσαγωγό)».