Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να μην κέρδισε και να μη σκόραρε για τρίτο φιλικό παιχνίδι,  κάτι που είναι στα προφανή, ωστόσο στα φιλικά λιγότερο ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και περισσότερο η απόδοση. Ο κ. Μεταξάς κρατάει το ομαδικό πνεύμα της ομάδας του και το καλό αμυντικό στήσιμο απέναντι σε μία επικίνδυνη και πιο έτοιμη ομάδα, όπως έχει δείξει από την πορεία της στα φιλικά, όπως επίσης κρατάει και τις ευκαιρίες που χάθηκαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μεταξά μετά τη φιλική ήττα από τον Αστέρα με 1-0:

Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από τα τρία φιλικά και κυρίως το σημερινό: «Και πάλι όταν χάνεις είναι δύσκολο να πεις ευχάριστα πράγματα, αλλά νομίζω ότι η οργάνωση και η ομαδικότητα που απαιτήσαμε και θέλαμε να δούμε, την έδειξαν τα παιδιά. Γνωρίζουμε ότι παίκτες σαν τον Κόντε δεν μπορούν να είναι ακόμα στο 100%.

Δεχτήκαμε ένα γκολ από σέντρα στην περιοχή μας χωρίς να έχουμε είτε εμείς είτε ο αντίπαλος πολλές ευκαιρίες. Και δεν μπορέσαμε να βάλουμε πάλι εμείς κάποιο γκολ. Αυτό μας μένει από τα τρία φιλικά παιχνίδια, γιατί πάλι δεν σκοράραμε».

Για το αν αγχώνει η έλλειψη γκολ στα φιλικά, τη στιγμή που ευκαιρίες βγαίνουν: «Ευκαιρίες υπάρχουν γι’ αυτό και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπει και το γκολ, αλλά θα ήθελα να έμπαινε σήμερα ένα».

Για το πώς βλέπει την ετοιμότητα των παικτών εν όψει πρεμιέρας: «Πιστεύω κάναμε ένα βήμα μπροστά. Η οργάνωση απ’ όλη την ομάδα, όπως φάνηκε ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Οι επιλογές μας όμως όταν κερδίζαμε την μπάλα δεν ήταν τόσο καλές. Θα δουλέψουμε στη συνέχεια πάνω σ’ αυτό, αλλά να κρατήσουμε αυτό το κομμάτι της άμυνας που πιστεύω ότι πήγαμε καλά».

Για το αν είδε κομμάτια ατομικής απόδοσης των παικτών που στο ομαδικό κομμάτι θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν περισσότερο: «Θέλουμε να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση με την μπάλα, γιατί ορισμένες φορές την παίζουμε προς τα πίσω και δεν χρειάζεται. Καλό είναι να παίζεις προς τα πίσω αν θες να αλλάξεις πλευρά, αλλά όχι όταν δεν σε πιέζει ο αντίπαλος. Είχαμε στιγμές που δεν μας πίεζε ο αντίπαλος και πηγαίναμε την μπάλα κατευθείαν προς τα πίσω. Μπορεί να φαίνεται όμορφο κάποιες φορές, αλλά έτσι δεν θα φτάσεις ποτέ στην αντίπαλη εστία».

Για το πώς είδε τον Αστέρα Τρίπολης: «Τους είδα και στην ανάλυση, μία έμπειρη ομάδα που ξέραμε ότι από τις σέντρες βάζουν πολλά γκολ. Έχουν έναν φορ μπροστά (σ.σ. Μπαράλες) που δουλεύει πολύ με το σώμα και καλά κάνει. Καλή ομάδα και ήταν καλό που είχαμε μια τέτοια ομάδα ως αντίπαλο».