Τις εξελίξεις από την αυριανή τηλεδιάσκεψη περιμένουν οι ομάδες της Super League προκειμένου να δουν αν θα σχηματιστεί πλειοψηφία 3/4 για την ψήφιση της προκήρυξης του πρωταθλήματος ή θα πάμε οριστικά για αναβολή της πρεμιέρας.

Ο ΚΑΠ, πάντως, είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι οι ομάδες πρέπει να γνωρίζουν πότε θα αγωνιστούν τουλάχιστον 96 ώρες (4 μέρες) πριν από ένα παιχνίδι. Άρα δεν υπάρχει περιθώριο άλλης αναβολής χωρίς επιπτώσεις στον αγωνιστικό σχεδιασμό των 14 ομάδων.

Αν την Τρίτη δεν βγει «λευκός καπνός» από την τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ., τότε ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως προφανώς και όλες οι άλλες ομάδες, θα κινηθούν να κλείσουν φιλικά παιχνίδια. Ήδη έχουν γίνει διερευνητικά τηλεφωνήματα και ως το απόγευμα της Τρίτης λογικά θα κλειστεί κάποιο φιλικό.

Ειδικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα που ο προπονητής του είχε την ευκαιρία να τεστάρει τους παίκτες του μόνο σε 3 φιλικά ματς, από τα οποία δεν είναι εφικτό να βγει ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάστασή τους, η αναβολή ίσως να είναι θετική. Οι “κυανόλευκοι” θα έχουν λίγο παραπάνω χρόνο να βρουν τον ρυθμό τους κι αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά στον βαθμό ετοιμότητας που θα παρουσιάσουν, τουλάχιστον στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αφού μετά υπάρχει διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, οπότε η ομάδα σίγουρα θα επιστρέψει ακόμα πιο “δεμένη”.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι στη διακοπή ίσως γίνει εμβόλιμο φιλικό παιχνίδι, ώστε η ομάδα να διατηρηθεί σε ρυθμό.

Εκτός των φιλικών που προγραμματίζονται, πάντως, οι παίκτες που είχαν μικρότερο χρόνο συμμετοχής ως τώρα θα «ξεμουδιάσουν» παίζοντας φιλικό παιχνίδι με την Κ19 το απόγευμα της Τρίτης στο Πανηπειρωτικό.