Την καθιερωμένη συνέντευξη της Πέμπτης παραχώρησε ο Ηρακλής Μεταξάς μετά την απογευματινή προπόνηση της ομάδας, η οποία σήμερα έγινε και υπό το βλέμμα του κ. Χριστοβασίλη. Ο κόουτς των Ηπειρωτών αναφέρθηκε τόσο σε θέματα της επικαιρότητας όσο και θέματα που δημιουργούν τεχνητή ένταση γύρω από την ομάδα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο σχολίασε ότι η ομάδα θα επιλέγει κάθε φορά τη στρατηγική της ανάμεσα στο να κρατάει την κατοχή της μπάλας ή να παίζει με αντεπιθέσεις, επιβεβαίωσε ότι ο Πήλιος απουσίαζε σήμερα γιατί είναι σε διαπραγματεύσεις να δοθεί δανεικός (σ.σ. Ηρακλή), όπως θα γίνει και με άλλους παίκτες και μίλησε με πολύ καλά λόγια για την Κ19 με την οποία είχε γίνει την Τρίτη προπονητικό δίτερμα.

Όσον αφορά κάποια σενάρια για τις σχέσεις του με τον κ. Ντουρουντό, σχολίασε ότι δεν τα γνωρίζει, αλλά η ομάδα λειτουργεί ως μια οικογένεια και όταν βάλλεται λειτουργούν τα αντανακλαστικά της συσπείρωσης.

Αναλυτικά η σημερινή media day:

Για την εικόνα που έχει από τα φιλικά και τις προπονήσεις κι αν ήταν θετικό το ότι δεν ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα το πρωτάθλημα: «Δεν βάλαμε ακόμα γκολ, δεν κερδίσαμε κάποιο φιλικό, οπότε το να πω πολλά καλά δεν μ’ αρέσει. Βλέπω όμως μία βελτίωση κι αυτό είναι καλό. Τα παιδιά βγάζουν πράγματα από την προπόνηση. Στα πρώτα δύο φιλικά λέγαμε για ένα καλό ημίχρονο που σίγουρα δεν φτάνει, αλλά στο τρίτο φιλικό θεωρώ ότι είχαμε δύο καλά ημίχρονα. Κι εκεί υπήρχαν βέβαια κάποια διαστήματα πιο καλά ή πιο μέτρια. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και δεχτήκαμε ένα γκολ από στατική φάση. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό, αλλά γενικά βλέπω μία βελτίωση».

Για το φιλικό με τον Άρη κι αν εκεί θα βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα: «Σε κάθε προπόνηση βγαίνει πάντα και από ένα συμπέρασμα δεν είναι τίποτα οριστικό. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή στα παιδιά να δείξουν τι ξέρουν και αν μπορούν προσφέρουν κάτι περισσότερο απ’ αυτό που είχαν προσφέρει μία μέρα πριν.

Ο Άρης είναι όντως καλή ομάδα, είδα 3 παιχνίδια του, είναι καλός και ατομικά, αλλά και ομαδικά, κάνει πολύ καλή δουλειά ο συνάδελφος και είμαι περίεργος να δω πως θα σταθούμε στο γήπεδο».

Για το αν η φιλοσοφία του είναι να κρατάει την κατοχή μπάλας η ομάδα του ή τα χαρακτηριστικά των παικτών του τον οδηγούν στο να ψάχνει τις αντεπιθέσεις: «Δεν είναι απόλυτο τίποτα από τα δύο. Γιατί να κρατάω εγώ την μπάλα αν η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορώ να περάσω; Αν όμως είναι κλειστή, δεν θα πάω με το κεφάλι να βαρέσω σε τοίχο. Θέλει λίγο κράτημα της μπάλας σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας μην πούμε πολλά τακτικά, αλλά θέλω να ξέρουμε να δουλεύουμε και τα δύο. Το μυστικό είναι να γνωρίζουμε πότε είναι ανοιχτή η πόρτα του αντιπάλου και πότε κλειστή, πότε θέλει κράτημα και πότε γρήγορη αντεπίθεση. Αυτό θέλουμε να το βελτιώσουμε».

Για τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει έρθει σε ρήξη με τον κ. Ντουρουντό: «Δεν τα γνωρίζω, αλλά θα σας πω το εξής. Κάποια στιγμή είπα στα παιδιά τι θεωρείτε ότι είμαστε εδώ, φίλοι ή οικογένεια; Μου είπαν όλοι οικογένεια και συμφωνώ μαζί τους. Σε μια οικογένεια υπάρχουν και οι διαφωνίες και οι αγάπες. Όταν όμως χρειάζεται η οικογένεια, τότε όλοι είναι ο ένας δίπλα στον άλλον. Δεν ξέρω τι ακριβώς γράφτηκε για να σας απαντήσω, αλλά είμαστε μία οικογένεια με πολλά άτομα, με πολλές σκέψεις, τα συζητάμε και βγαίνουμε μαζί έξω προς μία κατεύθυνση».

Για την απουσία του Πήλιου από τη σημερινή προπόνηση κι αν αυτό σημαίνει ότι αποχωρεί: «Θα πάει δανεικός ο Πήλιος. Δεν ξέρω αν έπεσαν οι υπογραφές (σ.σ. υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ηρακλή στον οποίο πήγε για δοκιμή). Τα τελευταία δύο χρόνια είχε λίγα επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Αυτό κάνει κακό σε κάθε παίκτη. Είναι πολύ άσχημο να κάθεται κάποιος στον πάγκο. Πρέπει να πάνε κάπου αυτά τα παιδιά να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Το θεωρώ καλή λύση, γιατί αν γυρίσει σ’ εμάς θα είναι πιο έτοιμος, απ’ ό,τι αν καθίσει και τρίτη χρονιά στον πάγκο».

Για το αν θα παρακολουθεί κάποιος την εξέλιξη των δανεικών, ώστε να μη καταντάει δώρο-άδωρο ο δανεισμός: «Εννοείται, δεν φεύγουν και τους ξεχνάμε. Μιλήσαμε πολύ ωραία με τον Πήλιο, συμφώνησε κι εκείνος ότι ήταν μια καλή λύση και προχωρήσαμε».

Για το αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες τον δρόμο του δανεισμού: «Αυτό που είπα ισχύει για όλους τους παίκτες. Χθες κάναμε ένα φιλικό με την Κ19 και το κάναμε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, γιατί είναι πολύ άσχημο να κάθεται ένας παίκτης χωρίς παιχνίδια. Η καλύτερη προπόνηση είναι τα παιχνίδια. Αν του ‘κλέψεις’ του παίκτη το παιχνίδι και μείνει 5-6-7 εβδομάδες εκτός και δεν έχει ούτε φιλικό 90λεπτο στα πόδια του, μετά τον βάζεις αλλαγή 10 λεπτά και λες γιατί δεν μπορεί το παιδί. Μα δεν μπορεί γιατί ήταν 7 εβδομάδες έξω. Πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε όλα τα παιδιά να δείχνουν τι μπορούν να κάνουν στα 90 λεπτά».

Για το αν ελήφθησαν αποφάσεις για τους άλλους νεαρούς που προορίζονται για δανεικοί: «Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις, θα το ανακοινώσουμε όταν είναι η ώρα».

Για το ποιος θα είναι ο συνδετικός κρίκος του τεχνικού επιτελείου με τις υποδομές και πως είδε την Κ19 στο προχθεσινό δίτερμα: «Ο κ. Στάικος θα είναι ο συνδετικός μας κρίκος. Μου άρεσαν τα παιδιά, καλά δουλεμένη ομάδα, μας έβαλαν και το γκολ, που ήρθε πάλι από στημένη φάση κι εκεί πρέπει σίγουρα να δουλέψουμε εμείς λίγο παραπάνω. Μου άρεσαν γιατί προσπάθησαν να παίξουν μπάλα, δεν φοβήθηκαν και δεν βαρούσαν την μπάλα μακριά για να φύγει από την περιοχή τους. Εννοείται ότι οι επαγγελματίες ήταν πιο δυνατοί, πιο έμπειροι και θα νικούσαν, αλλά πήγαν καλά τα παιδιά».