Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, για να απολαύσουν το φως του φεγγαριού την Κυριακή 22 Αυγούστου. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων υποδέχεται με ελεύθερη είσοδο (20:00-24:00) τη μεγαλύτερη και φωτεινότερη Πανσέληνο του έτους σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία των Ιωαννίνων, ως εξής:

-Στην Εσωτερική Ακρόπολη (Ιτς Καλέ) του Κάστρου Ιωαννίνων, όπου θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση «Φεγγαρόσκονη» με έργα των A. Dvořák, C. Debussy, K. Weill, R. Rodgers, Μ. Χατζιδάκι κ.ά. Τραγούδι: Μαρία Τσιρώνη, κλαρινέτο: Απόστολος Δημητρίου, κοντραμπάσο: Απόστολος Παπαπέτρος, πιάνο: Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο έξω από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων με ώρα έναρξης 21:00. Με την ευκαιρία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ για την άψογη συνεργασία σε ποικίλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια και του φετινού καλοκαιριού.

-Στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης, όπου θα πραγματοποιηθεί και η κορύφωση του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης μέσω της συναυλίας «Εποχή του Θερισμού» με την τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου, σε ενορχηστρώσεις του Θέμη Καραμουρατίδη και επιμέλεια προγράμματος από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Στάδιο Δωδώνης με ώρα έναρξης 21:00. Με την ευκαιρία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Δωδώνης και τον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση για την άψογη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης 2021, που υλοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και το δύσκολο φετινό καλοκαίρι.

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας, που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Για μία ακόμη δύσκολη υπό τις συνθήκες της πανδημίας χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το προσωπικό τους συνεχίζουν τον επιτυχή θεσμό της Πανσελήνου του Αυγούστου. Σας προσκαλούμε όλους στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου.