Το φιλικό παιχνίδι με τον Άρη φανέρωσε αρκετές από τις αδυναμίες του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού η δυναμική του αντιπάλου ήταν τέτοια που κατέδειξε την έλλειψη ομοιογένειας και ρυθμού. Είναι λογικό για μια νέα -σχεδόν κατά το ήμισυ- ομάδα να υπάρχουν παίκτες που προσπαθούν ακόμα να μάθουν τον ρόλο τους και πως θα τον υπηρετήσουν σωστά μέσα από το πλάνο του προπονητή.

Τρανταχτό παράδειγμα η αριστερή πτέρυγα της άμυνας, με τους Πίρσμαν και Μορέιρα να μην μπορούν να συνεργαστούν πουθενά, αφού στα ανεβάσματα του Πίρσμαν ο Μορέιρα δεν είχε καταλάβει σε ποιους χώρους έπρεπε να κινηθεί για να τον καλύπτει. Αν, μάλιστα, παρατηρήσει κάποιος τις τοποθετήσεις του Ολλανδού στα τρία πρώτα γκολ, θα καταλάβει και το πόσο αδράνησε να καλύψει εκείνος τους χώρους.

Αλλά και η συνεργασία Ντομίνγκεθ –Καραχάλιου δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα πολλά άσκοπα τρεξίματα.

Όπως τονίζαμε και στον σχολιασμό του φιλικού αγώνα με τον Άρη στο super-fm.gr, το ματς αυτό θα δώσει πολλή τροφή για ανάλυση και είναι πολύ θετικό ότι η ομάδα είδε αυτές και πολλές ακόμα αδυναμίες, ώστε στις τρεις εβδομάδες που κέρδισε με τη νέα αναβολή του πρωταθλήματος να γίνει ακόμα πιο εντοπισμένη δουλειά.

Ήδη η ομάδα κινείται να κλείσει τουλάχιστον 2 με 3 φιλικά παιχνίδια ως τις 4 Σεπτεμβρίου, καλύπτοντας έτσι το κενό που είχε παρατηρηθεί στον τομέα αυτό και το οποίο είναι υπεύθυνο που η ομάδα αργεί να βρει «χημεία». Για την άλλη Τετάρτη (1/9) πάει πιθανότατα ένα φιλικό με τον Θεσπρωτό και αναζητούνται και δύο ακόμα ομάδες –κατά προτίμηση από Super League 1- για να γίνουν δύο ακόμα φιλικά στις 28 Αυγούστου και στις 4 Σεπτεμβρίου. Το σίγουρο είναι γι’ αυτήν την εβδομάδα δεν μπορούν να γίνουν φιλικά με Βόλο, ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Λαμία και ΟΦΗ, είτε γιατί έκλεισαν μεταξύ τους είτε λόγω μεγάλης απόστασης. Όλοι οι άλλοι είναι πιθανοί αντίπαλοι, ακόμα κι ένα επαναληπτικό με τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες», αν δεν βρεθεί κάτι άλλο. Για το άλλο Σαββατοκύριακο, πάντως, οι επιλογές είναι κάπως περισσότερες.

Στο μεταξύ, απουσίαζε από τη σημερινή προπόνηση ο κ. Μεταξάς και ενδεχομένως να λείψει κι άλλες μέρες. Ο ομογενής τεχνικός των Ηπειρωτών μετέβη στη Γερμανία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.