Η μη έναρξη του πρωταθλήματος ωφέλησε τα μέγιστα τον ΠΑΣ Γιάννινα που αναζητεί ακόμα τον βηματισμό του για να βελτιώσει αδυναμίες, να βρει ρυθμό και κυρίως να πραγματοποιήσει πιο πειστικές εμφανίσεις απ’ αυτές που είδαμε ως τώρα.

Στα προηγούμενα τέσσερα φιλικά παιχνίδια οι Ηπειρώτες έδειχναν συνήθως δύο πρόσωπα. Ένα που σε κάνει να αισιοδοξείς ότι τα καλύτερα έρχονται κι ένα μετριότερο που προβληματίζει για το πόσο γρήγορα μπορούν αποκτήσουν «χημεία» παλιοί και νέοι .

Είθισται, πάντως, ο χρόνος σε περιόδους που δεν υπάρχει το άγχος των βαθμών να είναι πιο δημιουργικός και η κάθε μέρα που περνάει να είναι μέρα που οι παίκτες ενσωματώνονται καλύτερα σ’ αυτό που θέλει ο προπονητής να παρουσιάσει. Τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε να αποδειχτεί στο σημερινό φιλικό που ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Παναιτωλικό στις 18:30. Είναι το πρώτο παιχνίδι που γίνεται στον νέο χλοοτάπητα των «Ζωσιμάδων» και το πρώτο με κόσμο μετά από 537 ημέρες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Το σημερινό φιλικό δεν θα είναι το τελευταίο, αφού αναμένεται να γίνει τουλάχιστον ένα ακόμα με τον Θεσπρωτό την προσεχή Τετάρτη. Ωστόσο είναι πιθανό το παιχνίδι με την ομάδα του Αγρινίου να δώσει τα τελευταία χρήσιμα συμπεράσματα, λόγω του ότι είναι ομάδα ίδιας περίπου δυναμικής.

Ο κ. Μεταξάς δεν θα έχει στη διάθεσή του σήμερα τον Μιλιντσεάνου που αναχώρησε νωρίτερα απ’ όλους για να ενσωματωθεί στην Εθνική Μολδαβίας. Μορέιρα, Σάλιακας, Λώλης και Λιάσος θα είναι κανονικά διαθέσιμοι και θα αναχωρήσουν Κυριακή για τις Εθνικές. Από εκεί και πέρα θα λείπουν οι Σνάιντερ και Αλέξης Τριάδης λόγω τραυματισμών και οι Μίνα, Κύρκος και Ρίζος που θα παίξουν την Κυριακή το πρωί (09:55) με την Κ19 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 2, αλλά είναι ευκαιρία να δούμε κατά πόσο ο κόσμος αισθάνεται έτοιμος και ασφαλής να επιστρέψει στο γήπεδο. Θυμίζουμε ότι οι κάτοχοι διαρκείας μπαίνουν στο γήπεδο με το διαρκείας τους, ενώ όσοι θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο των 15 ευρώ μπορούν να το κάνουν μόνο μέσω viva.gr , αφού δεν θα υπάρχουν εκδοτήρια έξω από το γήπεδο. Εξυπακούεται ότι είναι υποχρεωτικό το σκανάρισμα των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και η χρήση μάσκας στην εξέδρα, συνήθειες στις οποίες πρέπει να προσαρμοστούν όσοι αποφάσισαν να είναι φέτος στο γήπεδο.

Θα ανοίξει μόνο μία θύρα από την οποία θα γίνεται ο σχετικός έλεγχος, η θύρα 4, και λόγω της διαδικασίας με τα πιστοποιητικά καλό είναι η προσέλευση να γίνει έγκαιρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.