Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο προπονητής της ομάδας Νέων, Χρήστος Αγγέλης, ο οποίος στις δηλώσεις του συνεχάρη τα παιδιά για τη νίκη και τόνισε ότι αυτοσκοπός δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά να μπορέσουν τα παιδιά να εξελιχθούν για να φτάσουν ως την πρώτη ομάδα.

Δείτε το βίντεο και πιο αναλυτικά πιο κάτω οι δηλώσεις:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Ο χρόνος είναι σύμμαχός τους, αλλά πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένα, ταπεινά και να συνεχίσουμε όλοι μαζί τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 2-3 χρόνια».

Για τα ψυχικά αποθέματα που έβγαλε η ομάδα ώστε να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα: «Μην ξεχνάτε ότι παίζουμε με μεγάλα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός, με πάνω από 15 επαγγελματίες στη διάθεσή του. Για εμάς είναι ευτύχημα το μεγάλο ρόστερ, που μπορούμε να το διαχειριστούμε ανάλογα με το σκορ. Βοήθησαν όλα τα παιδιά που μπήκαν και από την αρχή και μετέπειτα, για να φτάσουμε σ’ αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα».

Για το αν ο ΠΑΣ βρήκε το «κουμπί» του Παναθηναϊκού, καθώς τον είχε νικήσει και πέρυσι στο Κορωπί: «Δεν υπάρχουν κουμπιά, υπάρχει η διάθεση, χρειάζεται συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο λεπτό σ’ αυτά τα παιχνίδια, γιατί όπως είδατε το γκολ μπήκε στο τελευταίο λεπτό. Τα είχαμε πει από την αρχή αυτά τα πράγματα στα παιδιά, γιατί ανάλογα με την εξέλιξη μπορεί να το φας κιόλας στο τελευταίο λεπτό».

Για το ποιο είναι το κλειδί για να πάρεις ένα αποτέλεσμα απέναντι σ’ έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός: «Πρέπει να έχεις ηρεμία, τύχη και συγκέντρωση στο πλάνο από την αρχή μέχρι το τέλος ενός παιχνιδιού».

Για το αν το πίστεψε μέχρι το τέλος στη νίκη σ’ ένα ματς πολύ ανοιχτό, ειδικά στα τελευταία λεπτά: «Τα παιδιά πάντα παίζουν για τη νίκη. Είναι πρωτάθλημα Νέων, δεν κοιτάμε το αποτέλεσμα. Τα παιδιά θέλουν πάντα να κερδίζουν.  Καμιά φορά είσαι τυχερός, καμιά φορά όμως άτυχος».

Για τους στόχους που υπάρχουν: «Δεν είναι αυτοσκοπός για τα παιδιά η νίκη. Ο σκοπός είναι να ανέβουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται στην πρώτη ομάδα σωστά και την κατάλληλη στιγμή».

 

Γιάννης Ρίζος

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας Κ19, Γιάννης Ρίζος, είπε για την πίστη που έδειξε η ομάδα στη νίκη: «Πιστεύω  ότι η ομάδα συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με πέρυσι. Είμαστε σχεδόν τα ίδια παιδιά, με λίγες προσθήκες. Θεωρώ ότι η χρονιά θα συνεχίσει όπως πέρυσι και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι. Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το αποτέλεσμα είναι δευτερεύον σ’ αυτές τις ηλικίες».

Για το αν το κλειδί της επιτυχίας είναι η ομοιογένεια: «Είμαστε μία οικογένεια εντός κι εκτός γηπέδου, όλα τα παιδιά είναι μαζί και σίγουρα παίζει ρόλο».

Για το παιχνίδι που έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα στα τελευταία λεπτά: «Και ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, όποιος έβαζε το δεύτερο γκολ θα κέρδιζε έτσι όπως πήγε στο τέλος. Το βάλαμε εμείς, είμαστε χαρούμενοι και συνεχίζουμε».

Για το πώς βλέπουν το πρωτάθλημα: «Οι στόχοι έχουν ανέβει και ελπίζουμε στο καλύτερο».

Για τους προσωπικούς του στόχους τώρα που έγινε και επαγγελματίας: «Εννοείται ότι έγινε επαγγελματίας χάρη και στη βοήθεια των συμπαικτών μου. Στόχος μου είναι να πάρω τις ευκαιρίες μου και στη μεγάλη ομάδα με την απόδοσή μου, να μπορέσω να καθιερωθώ και ελπίζω στο καλύτερο».

 

Άγγελος Γωγουβίτης

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Άγγελος Γωγουβίτης, που μεταγράφηκε το καλοκαίρι στον ΠΑΣ Γιάννινα, δήλωσε αρχικά για τα συναισθήματά του απέναντι στην παλιά του ομάδα: «Ήμουν 9 χρόνια στον Παναθηναϊκό, σίγουρα ήταν δύσκολο. Δώσαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό σήμερα κι εγώ προσωπικά έδωσα ό,τι είχα, με σεβασμό πάντα στον αντίπαλο. Πιστεύω κρίθηκε στις λεπτομέρειες το παιχνίδι και αξίζαμε να κερδίσουμε, γιατί βγάλαμε πολύ πάθος».

Για τους στόχους του ερχόμενος στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Θέλω όπως όλα τα παιδιά να ανέβω στην πρώτη ομάδα, να πάρω ευκαιρίες και ό,τι καλύτερο».

Για το πώς έζησαν το παιχνίδι: «Παίζαμε με τον Παναθηναϊκό που είναι μια μεγάλη ομάδα. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Βγάλαμε πολύ πάθος και προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω ξαναβγάλει τόσο πάθος. Όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε και αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κ. Μιχάλη Ντούσκο (σ.σ. φροντιστή) που είχε τα γενέθλιά του».

Για το ότι κατευθύνει την άμυνα στη διάρκεια των παιχνιδιών: «Το έχω αυτό το προσόν, μιλάω πολύ στα παιδιά, πιστεύω ότι τους βοηθάω και βγαίνει στο γήπεδο αυτό».