Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει προπονήσεις το τμήμα υποδομής ποδοσφαίρου κοριτσιών δημοτικού, από τους ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Οι προπονήσεις διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 18:00 έως τις 19:00, στο Γήπεδο Ανατολής, δίπλα στο παραλίμνιο μονοπάτι.
 
– Οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ λειτουργούν Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κοριτσιών για να μπορούν τα κορίτσια να αθλούνται και να κοινωνικοποιούνται με κορίτσια.
 
– Με την ένταξη στην ομάδα, καλλιεργείται η συνεργασία και η κοινωνική νοημοσύνη, προετοιμάζοντας τα κορίτσια για ενεργά και δραστήρια μέλη της κοινωνίας.
 
– Το ποδόσφαιρο είναι από τα κορυφαία αθλήματα καλλιέργειας της αυτοπεποίθησης, της ατομικής και κοινωνικής πειθαρχίας. Επιπλέον, αναπτύσσει χαρακτήρα ικανό να επιτυγχάνει ενεργά και θετικά τους στόχους του σύγχρονου τρόπου ζωής – να διαχειρίζεται το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας.
 
– Τα κορίτσια που αθλούνται στο ποδόσφαιρο, καλλιεργούν θετική στάση απέναντι στη σχολική μελέτη, στις εξετάσεις, στον εργασιακό χώρο και γενικότερα στη ζωή.
 
– Όσο το δυνατόν νωρίτερα ξεκινήσει το κορίτσι να αθλείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει για να καλλιεργήσει τις αρετές του.
 
– Η Ακαδημία κοριτσιών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ συμμετέχει σε τουρνουά και αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Επιπλέον, η συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας στα Εθνικά Πρωταθλήματα και στο Κύπελλο Ελλάδας της ΕΠΟ, δίνει τη δυνατότητα στις αθλήτριες περαιτέρω εξέλιξης.