Φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα θα δώσουν σήμερα (Τετάρτη 1/9, ώρα 18:00) το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Θεσπρωτό, φιλικό που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι το τελευταίο για τους Γιαννιώτες. Άλλωστε, παρά τη χθεσινή αναβολή του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της Super League, έβγαινε σιγουριά ότι την Πέμπτη θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ότι το πρωτάθλημα θα μπορέσει να ξεκινήσει κανονικά το άλλο Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου.

Ο Ηρακλής Μεταξάς θα έχει βέβαια πάρα πολλές απουσίες, αφού λείπουν οι 5 διεθνείς, θα λείπουν οι τραυματίες Σνάιντερ και Μίνα, ίσως και ο Καραγιάννης αν τυχόν το χθεσινό χτύπημα στην προπόνηση απαιτήσει να μείνει κάποιες μέρες εκτός δράσης, ενώ υπάρχουν και δύο παίκτες με κορωνοϊό. Επιπροσθέτως, από της 31/8 το ρόστερ αριθμεί 27 παίκτες, αφού έλυσαν τα συμβόλαιά τους Γροσδάνης και Δούμτσης. Έτσι τα πλάνα θα πρέπει να προσαρμοστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε η ομάδα να έχει ένα όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Ο Θεσπρωτός από την πλευρά του είναι σε πιο πρώιμο στάδιο προετοιμασίας, αφού εκεί το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει 25-26 Σεπτεμβρίου. Λόγω Ρότσα επικρατεί το Λάτιν στοιχείο στην ομάδα και σίγουρα υπάρχει κι ένα ισχυρό κίνητρο σε όλους να δείξουν ότι μπορούν να κοντράρουν μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας.

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν αντιμετωπίσει με απόλυτη σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία το σημερινό παιχνίδι, θα δυσκολευτεί να καταβάλει την αξιόμαχη ομάδα της Ηγουμενίτσας. Συν τοις άλλοις, πρέπει να έρθει και μία νίκη στη διάρκεια της προετοιμασίας, έστω και για ψυχολογικούς λόγους.

Από πλευράς ΠΑΕ δεν ανακοινώθηκε καν η διεξαγωγή του σημερινού φιλικού αγώνα, ένδειξη ότι περισσότερο το παιχνίδι γίνεται για τους προπονητές και για να δοκιμάσουν κάποια πράγματα και να δουν την κατάσταση των παικτών τους.