image description

Σήμα κατατεθέν της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η διατήρηση της ομοιογένειας και οι λίγες μεταγραφικές πινελιές που θα ολοκλήρωναν κάθε χρονιά το ρόστερ. Οι συνήθειες, όμως, είναι για να αλλάζουν και τα τελευταία τρία καλοκαίρι είναι αλήθεια ότι είδαμε πάρα πολλές αλλαγές και κυρίως αλλαγή φρουράς, με αρχηγικές αποχωρήσεις! Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων το καλοκαίρι του 2019 αποχώρησαν οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα και το καλοκαίρι του 2020 οι Σκόνδρας και Μπουκουβάλας).

Φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα, εκτός από τις αποχωρήσεις, μέτρησε μία πολύ μεγάλη επιστροφή, αυτή του Πέδρο Κόντε, ενός παίκτη που έγινε μύθος στα μάτια του κόσμου τη διετία 2016-2018, ενώ έγιναν και κάποιες μεταγραφές που βάσει βιογραφικών υπόσχονται ποιοτική αναβάθμιση. Η χρηματιστηριακή αναβάθμιση, πάντως, είναι δεδομένη, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα το 2020-2021 με τιμές transfermarkt είχε το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας με 6,25 εκ. ευρώ, ενώ φέτος έχει το 12ο μπάτζετ με 7,8 εκ. ευρώ! Πιο πίσω είναι ο Απόλλων Σμύρνης με μπάτζετ 7,03 εκ. και η Λαμία με 7,0 εκ.

Η μεγαλύτερη αλλαγή, πάντως, δεν συντελέστηκε στους παίκτες, αλλά στο τεχνικό επιτελείο. Η αποχώρηση του Αργύρη Γιαννίκη έγινε όσο ακόμα ο κόσμος τον είχε πολύ ψηλά στη συνείδησή του και αναγνώριζε το έργο του. Ωστόσο η αντικατάστασή του από τον Ηρακλή Μεταξά γέννησε προσδοκίες για συνέχιση της «γερμανικής φιλοσοφίας» που είχε η ομάδα.

Κάνοντας τον απολογισμό της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, πάμε να θυμηθούμε πως κινήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Έφυγαν οι:

Και φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν ηχηρές αποχωρήσεις από το ρόστερ, όπως και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Βασικότερες απώλειες οι Καρτάλης (Ατρόμητος), Κάστρο (Απόλλων Σμύρνης) και ακολούθησαν και οι Παμλίδης (Απόλλων Σμύρνης), Ελευθεριάδης (Λαμία), Κρίζμαν (Άλταχ Αυστρίας), Χουτεσιώτης (Ιωνικός), Νάουμετς (-), Γροσδάνης (-), Δούμτσης (-), Πήλιος (δανεικός στον Ηρακλή), Πανουργιάς (Δόξα Δράμας), Ξύδας (Ολυμπιακός Βόλου). Ο τελευταίος τυπικά και μόνο ανήκε στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ήρθαν οι:

Σημαντικές οι προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι που μας πέρασε και που θεωρητικά τουλάχιστον αναβάθμισαν ποιοτικά το ρόστερ.

Φανέλα – Όνομα – Ηλικία – Θέση – Πρώην Ομάδα

5-Ζήσης Καραχάλιος-25 ετών-Αμυντικός χαφ-Λεβαδειακός

7-Παναγιώτης Τριάδης-29 ετών-Μεσοεπιθετικός-North East United (Ινδία)

9-Πέδρο Κόντε-33 ετών-Επιθετικός-Αλ Σαμπάμπ Ντουμπάι (ΗΑΕ)

17-Γιαν Μαρκ Σνάιντερ-27 ετών-Επιθετικός-Ρέγκενσμπουργκ (Β’ Γερμανίας)

18-Αχμάντ Μέντες Μορέιρα-26 ετών-Μέσος-Εξέλσιορ (Β’ Ολλανδίας)

28-Λεωνίδας Μίνα-17 ετών-Επιθετικός-Κ19 ΠΑΣ Γιάννινα

29-Μίκαελ Γκαρντάβσκι-31 ετών-Μέσος- Κρακοβία (Α’ Πολωνίας)

33-Δημήτρης Καραγιάννης-24 ετών-Κεντρικός αμυντικός-Παναθηναϊκός

64-Βασίλης Σούλης-27 ετών-Τερματοφύλακας-Παναχαϊκή

70-Ιάσων Κύρκος-18 ετών-Μέσος-Κ19 ΠΑΣ Γιάννινα

77-Γιάννης Ρίζος-19 ετών-Αριστερός μπακ-Κ19 ΠΑΣ Γιάννινα

90-Χουάν Χοσέ Περέα-21 ετών-Επιθετικός-Παναθηναϊκός

 

Ανανέωσαν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε και στην ανανέωση ορισμένων συμβολαίων ή επέκταση συνεργασιών. Αυτοί ήταν οι Γιούρι Λοντίγκιν, Φαμπρίτσιο Μπρένερ (δανεικός από Μπελγκράνο), Ροντρίγκο Εραμούσπε, Νικολάε Μιλιντσεάνου, Στέφανος Σιόντης, Σταύρος Πήλιος (δανεικός στον Ηρακλή) και Αντώνης Οικονομόπουλος.

Η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται από σήμερα μόνο για παίκτες που είχαν μείνει ελεύθεροι ως την 31η Αυγούστου 2021. Το “παράθυρο” μεταγραφών των ελεύθερων θα είναι ανοιχτό ως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι περίοδοι εγγραφών-μεταγραφών για τα επαγγελματικά σωματεία

  • Θερινή μεταγραφική περίοδος για ανέργους επαγγελματίες: 1/9/2021 – 17/9/2021
  • Χειμερινή μετεγγραφική περίοδος: 1/1/2022 – 31/1/2022
  • Χειμερινή μεταγραφική περίοδος για άνεργους επαγγελματίες: 1/2/2022 – 15/2/2022
  • Επιτρέπονται σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου από 1/7/2021 – 30/6/2022 οι τροποποιήσεις συμβολαίων επαγγελματιών που ανήκουν ήδη στη δύναμη μιας ΠΑΕ
  • Επιτρέπονται σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου από 1/7/2021 – 30/6/2022 οι αλλαγές ιδιότητας (από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες) σε όσους ποδοσφαιριστές ανήκουν ήδη στη δύναμη μιας ΠΑΕ
  • Για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη του ιδρυτικού σωματείου μιας ΠΑΕ απαιτείται η διενέργεια μεταγραφής ώστε να ενταχθεί στη δύναμη της ΠΑΕ και αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των ανωτέρω περιόδων.