image description

Επιτέλους και μία φιλική νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, έστω και επί του Θεσπρωτού που θα αγωνίζεται στη Super League 2 και με πολύ ωραία εμφάνιση τόσο από τα νέα παιδιά όσο και από Περέα, Μπρένερ και Κόντε που ξεχώρισαν στο σημερινό φιλικό.

Ο κ. Μεταξάς δήλωσε χαρούμενος για το αποτέλεσμα, ενώ δεν απέκλεισε μία τελευταία μεταγραφή, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει.

Αναλυτικά:

Για το τι τον χαροποίησε από το σημερινό παιχνίδι: «Χαιρόμαστε τη νίκη γιατί μας έλειψε. Βάλαμε τέσσερα γκολ και θα μπορούσαμε να βάλουμε πολλά παραπάνω γιατί στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρία τετ-α-τετ, μια κεφαλιά από κοντινή απόσταση και ένα καλό σουτ ακόμα. Ας χαρούμε μια φορά που βάλαμε τέσσερα γκολ και κερδίσαμε το παιχνίδι.

Αυτήν την εβδομάδα μάς λείπουν αρκετοί παίκτες και όπως είδατε σήμερα ήρθαν παίκτες από την Κ 19 και μαζί με αυτούς ήμασταν 14 παίκτες. Είμαστε χαρούμενοι που δεν τραυματίστηκε άλλος παίκτης για να μπούμε δυνατά στην τελευταία εβδομάδα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Για τη διάθεση, τα τρεξίματα, τις πολλές τελικές και τι θα δουλευτεί από εδώ και πέρα: «Με τον Παναιτωλικό ήταν μια δοκιμή. Ανοιχτήκαμε πολύ ψηλά στο πρέσινγκ. Από τη μια μεριά μας βγήκε από την άλλη όμως ανοίξαμε πολλές τρύπες. Σήμερα δοκιμάσαμε κάτι ενδιάμεσα, δοκιμάσαμε 2-3 σχήματα, το 4-3-3 στο δεύτερο ημίχρονο και θα δούμε τα συμπεράσματα όταν γυρίσουν και οι υπόλοιποι παίκτες από Εθνικές και τραυματισμούς και όταν θα είμαστε κομπλέ την επόμενη εβδομάδα».

Για τους νεαρούς παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα και με ποιο τρόπο έφυγαν Γροσδάνης και Δούμτσης: «Με ποιο τρόπο φεύγουν οι παίκτες από την ομάδα δεν είναι δικό μου θέμα. Από τα παιδιά που τώρα ήρθαν είμαι πολύ ευχαριστημένος επειδή είναι η πρώτη χρονιά. Το θέμα είναι να τους δώσουμε λεπτά να αγωνιστούν και στην Κ 19 και σε εμάς να έρχονται και να μην γίνεται 1-2 χρόνια να μην έχουν παιχνίδια γιατί αυτό θα τους ρίξει. Πρέπει όλα τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να παίζουν μπάλα, δεν είναι να βάλουν μια υπογραφή σε ένα συμβόλαιο και να κάθονται 2-3 χρόνια στον πάγκο, αυτό χαλάει κάθε ποδοσφαιριστή. Από την εικόνα των παιδιών σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος και ο Ζώνιος με τα δύο γκολ μας έδειξε πόσο απλά μπαίνει το γκολ με πλασεδάκι στη γωνία και μακάρι να το δούμε όλοι μας».

Για το αν ήταν το τελευταίο φιλικό: «Είναι το τελευταίο γιατί όπως είδατε είμαστε 11 ζωντανοί (σ.σ. γέλια) μαζί με τους παίκτες που είναι στις Εθνικές. Να ξεκουραστούμε το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα προετοιμασία για το πρώτο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος».

Για το αν θα γίνει μεταγραφή ελεύθερου: «Δεν το αποκλείω αλλά δεν το περιμένω κιόλας».

 

Ρότσα: “Να προσαρμοστούμε γρήγορα στη νέα κατηγορία”

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αστειευόμενος είπε ότι είναι γούρι για τις δύο ομάδες να παίζουν φιλικό και να κερδίζει ο ΠΑΣ, γιατί στη συνέχεια πετυχαίνουν και οι δύο τους στόχους τους και ευχήθηκε στην ομάδα του κ. Μεταξά καλή επιτυχία.

«Είναι η 3η χρονιά που παίζουμε ένα φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι το γούρι μας και είπα χαριτολογώντας πριν το παιχνίδι να μας νικήσετε για να έχουμε κι εμείς και ο ΠΑΣ Γιάννινα καλή χρονιά.

Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας για μας. Ελπίζουμε να προσαρμοστούμε γρήγορα στην καινούργια κατηγορία που θα παίξουμε σύντομα. Θέλαμε να δούμε και κάποια παιδιά που ήρθαν για δοκιμή. Είμαστε καλά νομίζω. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά με μια ομάδα που αγωνίζεται τόσα χρόνια στη Super League 1, με παίκτες έμπειρους και καλούς.

Θέλαμε πολύ το σημερινό φιλικό, γιατί παίξαμε κι ένα με την Αναγέννηση Άρτας που δεν έπρεπε να γίνει. Παίχτηκε δέκα λεπτά παιχνίδι μόνο. Το μόνο που θέλω είναι να μην έχει τίποτα ο αρχηγός μου, γιατί φοβόμαστε για έναν σοβαρό τραυματισμό που ίσως έχει.

Καλή επιτυχία εύχομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το πώς του φάνηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Μια χαρά. Να ξέρετε έχω έναν δεσμό με τα Γιάννενα κι εμείς οι Αργεντινοί γενικότερα. Ελπίζω όντως να πάει καλά, γιατί το αξίζει. Είναι ένα ιστορικό σωματείο που φημίζεται για το καλό ποδόσφαιρο και τα καλά αποτελέσματα. Ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι καλή και πιστεύω θα φτάσει αρκετά ψηλά, έχει όλα τα φόντα».