image description

Την παρουσία τους σε πέντε τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κάτω των 23 που διεξάγεται το σαββατοκύριακο στην Κρούζιτσα της Πολωνίας εξασφάλισαν τα ελληνικά πληρώματα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης.

Πιο αναλυτικά η Τετράκωπος άνευ των αγοριών με τους Καπακογλου-Φαϊτα (NOI)-Ζωγράφο-Λαπίκοφ πήραν την 1η θέση στον προκριματικό με χρόνο 6:01.52 και σφράγισαν το εισιτήριο για την κορυφαία εξάδα της κατηγορίας στην Ευρώπη.

Εξαιρετικές εμφανίσεις και από τα δυο διπλά . Πιο συγκεκριμένα οι Χρήστος Στεργιάκας και Ιάσονας Εξάρχου (NOI) τερμάτισαν 1οι στον προκριματικό με 6:20.25 και πήραν το εισιτήριο του τελικού. Πρώτες τερμάτισαν και οι Ευαγγελίες Αναστασιάδου και Φράγκου (ΦΩΤΟ) στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών με 6:56.60 για να πάρουν κι αυτές την πρόκριση για τον τελικό.

Στη δίκωπο άνευ των κοριτσιών και τα 6 πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα πάρουν μέρος στον τελικό όπως και οι Παρθένα Παπατέρπου-Ελένη Χαραλαμπίδου οι υποίες στην προκριματική κούρσα πήραν την 4η θέση με 7:36.55.

Στο σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών η Ελένη – Μαρίνα Λεβεντέλη πήρε την 3η θέση στον προκριματικό με 7:58.89 και στη συνέχεια στον ημιτελικό βελτιώνοντας το χρόνο της και τερματίζοντας σε 7:49.60 πήρε την 1η θέση και την πρόκριση στον τελικό.

Στον μικρό τελικό θα αγωνιστούν  η δίκωπος άνευ των αγοριών με τους Λεωνίδα Τζουμέζη-Λεωνίδα Παλαιοπάνο (NOI) πήραν την 5η θέση στον επαναληπτικό με 7:01.22 και έμειναν εκτός τελικού όπως και  το διπλό σκιφ ελ βαρών των αγοριών με τους Ανδρέα Αθανασιάδη Καούδη και Στράτο Τριανταφύλλου που πήραν την 3η θέση στο ρεπεσαζ με 6:37.94

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής για τα ελληνικά πληρώματα (ώρες Ελλάδας):

10:30: Δίκωπος άνευ (α): ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

10:50: Διπλό σκιφ ελ βαρών (α): ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

11:27: Δίκωπος άνευ (κ) ΤΕΛΙΚΟΣ

11:51: Σκιφ ελ βαρών (κ) ΤΕΛΙΚΟΣ

14:08: Τετράκωπος άνευ (α) ΤΕΛΙΚΟΣ

15:20: Διπλό σκιφ (α) ΤΕΛΙΚΟΣ

15:34: Διπλό σκιφ (κ) ΤΕΛΙΚΟΣ