Το κουβάρι των αναμνήσεων από τα 42 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα ξετύλιξε στην εκπομπή «Στη Λακούβα» ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, θρυλική μορφή του Παναθηναϊκού τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. Την τελευταία διετία έχει αναλάβει τις τύχες του Θεσπρωτού και ετοιμάζεται πλέον και για τρίτη σεζόν στον πάγκο του, με μια πρόκληση μεγαλύτερη, αφού η ομάδα θα είναι στη Super League 2.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αναφέρθηκε σε γνωστές και άγνωστες ιστορίες του παρελθόντος του στην Ελλάδα, από την πρώτη του δοκιμή στον Παναθηναϊκό που δεν τον κράτησε και δεν του πλήρωσε καν τα εισιτήρια της επιστροφής στην Αργεντινή, μέχρι τις μεγάλες επιτυχίες ως παίκτης του και ως προπονητής του, ενώ αναφέρθηκε και στην ελληνοποίησή του το 1982. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Εκείνη την εποχή ήμουν χαμένος στον μεγάλο θόρυβο που έγινε, μού είχαν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα και έπρεπε να παρουσιάζομαι στο αστυνομικό τμήμα ανά 15 μέρες. Είχα μεγάλη πίεση πάνω μου. Έπρεπε να τιμωρηθώ και τιμωρήθηκα με 1 χρόνο. Αλλά μέσα απ’ όλο τον θόρυβο που έγινε στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες ο κόσμος με στήριξε. Ακόμα και ο κόσμος του Ολυμπιακού! Στο εφετείο ήρθε ο ίδιος ο Νταϊφάς και ζήτησε να μην τιμωρηθώ. Έχω και φωτογραφίες από τη δίκη. Ο Νταϊφάς είχε πει ότι θέλουμε να έρχονται τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα, αλλά όχι να ελληνοποιούνται.  Και τελικά αθωώθηκα. Για ‘μενα ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ήταν εχθρός, αλλά ο μεγάλος αντίπαλος και σέβομαι την ιστορία κάθε αντιπάλου».

Μίλησε επίσης και για το πως αντιμετώπισε την επομένη της λήξης της ποδοσφαιρικής του καριέρας, όπου παύουν να ασχολούνται τόσο πολύ τα ΜΜΕ μαζί σου. “Σταμάτησα τον ποδοσφαιριστή μέσα μου την επόμενη κιόλας μέρα που πήρα την απόφαση. Οι ποδοσφαιριστές που είναι κάθε μέρα στα πρωτοσέλιδα, αν δεν βγάλουν από μέσα τους τον ποδοσφαιριστή, μετά παθαίνουν σοκ και είναι δύσκολο αυτό”.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι σύντομα θα εκδώσει ένα βιβλίο για το πως ένα μικρό παιδί μιας φτωχογειτονιάς της Αργεντινής έκανε αυτήν την καριέρα, προσπαθώντας και δουλεύοντας σκληρά.

Ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 “Στη Λακούβα” και τον Μιχάλη Μερτζιανίδη.