image description

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τη ρουλετα!

Ο κύκλος των προκριματικών για το Μουντιάλ για τη στήλη κλείνει με την αναμέτρηση της Παραγουάης που υποδέχεται τη Βενεζουέλα, στο στάδιο «Ντιφενσόρες ντελ Τσάκο» στην Ασουνσιόν. Αναμέτρηση μεταξύ μίας μέτριας ομάδας (Παραγουάη) και μίας κακής (Βενεζουέλα).

Για την γηπεδούχο έχω να αναφέρω ότι διάγει βίο για «σκότωμα». Είναι στην 6η θέση δυο πόντους πίσω από την Κολομβία, την οποία αντιμετώπισε εκτός έδρας πριν 4 μέρες και πήρε το 1-1. Έχει μία μόλις νίκη στους 8 αγώνες του ομίλου, την οποία πέτυχε το περασμένο Οκτώβριο εκτός έδρας επί της Βενεζουέλας με 2-0 και έκτοτε έχει επίδοση 0-5-2. Συνεπώς δύσκολα χάνει αλλά ταυτόχρονα δε κερδίζει με τίποτα. Το αγωνιστικό ρεπορτάζ για την ομάδα του Μπερίσο αναφέει τις απουσίες των τιμωρημένων Γκουστάβο Γκόμες (Μ, αρχηγός), Χόρχε Μορέλ (Μ), τραυματίας είναι ο μέσος Ρόμπερτ Πιρίς ντα Μότα της Φλαμένκο, αλλά εξέτισε ποινή ο αμυντικός Τζούνιορ Αλόνσο της Ατλ. Μινέιρο. Εντύπωση προκάλεσε η κλήση στην εθνική του 38χρονου βετεράνου Όσκαρ Καρντόσο που πήρε τη θέση του Αντόνιο Σανάμπρια (11 γκολ σε 28 αγώνες, γύρισε στην Ιταλία διότι έγινε μπαμπάς).

Η Βενεζουέλα είναι σε πολύ χειρότερο χάλι. Είναι τελευταία με 4 πόντους χωρίς ουσιαστική ελπίδα πρόκρισης. Η ομάδα του Λεονάρντο Γκονσάλες δεν μπορεί να στρίψει ούτε με… κουπί. Τελευταία φορά που το έκανε ήταν το περασμένο Νοέμβριο όταν νίκησε εντός τη Χιλή με 2-1 (συνολικά έχει μία νίκη στα 12 τελευταία). Τιμωρημένος είναι ο Ρινκόν που αποβλήθηκε στην ήττα με 1-0 στο Περού, τραυματίες είναι οι Σέμα Βελάσκες (Μ, Αρούκα) και Λουίς Αντβίκουλα (Α, Μπόκα).

Τα περιθώρια της Παραγουάη στένεψαν υπερβολικά. Οι επόμενοι αγώνες της είναι με Αργεντινή και Βραζιλία. Συνεπώς τώρα θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για να παραμείνει βαθμολογικά κοντά στη Κολομβία. Κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης είναι καταστροφικό. Ομοίως και τρις  χειρότερα είναι βέβαια για τη Βενεζουέλα. Ποντάρω στην έστω οριακή νίκη των γηπεδούχων.

Διαβάστε περισσότερα Προγνωστικά Προκριματικά Μουντιάλ N. Αμερικής στο Foxbet.