Media day ήταν η σημερινή στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ηρακλή Μεταξά να δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που είναι και η πρώτη πριν από επίσημο παιχνίδι της ομάδας. Ο κόουτς των Ηπειρωτών τόνισε ότι όλοι είναι χαρούμενοι που επιτέλους ξεκινάει η σεζόν και θα δοθεί σε όλους η δυνατότητα να ξεσκάσουν για 2-3 ώρες, αφήνοντας κατά μέρος τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα της ομάδας για τον δύσκολο αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Για το ποσοστό ετοιμότητας της ομάδας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε. Το πρωτάθλημα το περιμένουμε πολύ καιρό και ειδικά σε εποχές που υπάρχουν δυσκολίες στον έξω κόσμο είναι καλό να έχουμε την Κυριακή 2-3 ώρες να ξεσκάσουμε, να τα δώσουμε όλα εμείς στο γήπεδο και να χαρούν και οι θεατές που θα είναι στα Στάδια ή στις τηλεοράσεις τους. Ειλικρινά χαιρόμαστε πολύ που ξεκινάμε. Αυτή τη χαρά θέλω να τη δω και μέσα στο γήπεδο, θέλω να δω την ομαδικότητα και πιστεύω ότι σ’ αυτό το κομμάτι είμαστε έτοιμοι. Αυτό το έδειξαν τα παιδιά και στα άλλα παιχνίδια. Πρέπει να βελτιώσουμε και να σταματήσουμε από μεθαύριο κιόλας τα ατομικά λάθη. Αυτό πρέπει σίγουρα να γίνει».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του ΠΑΣ και του ΠΑΟΚ που είναι πιο έτοιμος: «Ο ΠΑΟΚ έχει τους δικούς του στόχους κι εμείς τους δικούς μας. Ήταν υπερβολικός ο χρόνος προετοιμασίας. Γι’ αυτό δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία Ούτε από εμάς ούτε απ’ αυτούς. Είμαστε αυτοί που είμαστε, πάνε εκεί να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, να αφήσουμε την μπάλα να κινηθεί. Αυτό ζητάω εγώ από την ομάδα μου και είναι σίγουρα ένας στόχος. Δεν θέλω να ταλαιπωρούμε πολύ την μπάλα και να τρέχουμε εμείς με την μπάλα. Και θέλω να βγάλουμε ευκαιρίες με τον τρόπο που το δουλέψαμε. Τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο τρόπος. Το γνωρίζουνε, το έδειξα πάλι σήμερα σε βίντεο, στις προπονήσεις το δείχνουμε και είναι καιρός να το δείξουμε και στο παιχνίδι».

Για τις επιστροφές των διεθνών και τις απουσίες: «Όλοι επέστρεψαν υγιείς. Ειδικά ο Μορέιρα που έζησε ένα πολύ άσχημο γεγονός με το πραξικόπημα στη Γουινέα. Γύρισε, είναι καλά, είναι μαζί μας και θα είναι στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα έχουμε το σπάσιμο του χεριού του Μπρένερ, τους Τριάδηδες άρρωστους, και τον Καραγιάννη που έχει πρόβλημα στο πόδι. Όλοι οι άλλοι θα είναι μαζί μας».

Για το πώς έχει δει τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια: «Καλή ομάδα, προκρίθηκε στα δύο παιχνίδια αυτά της Ευρώπης κατάφερε να πάει μπροστά, αλλά θα κοιτάξουμε να φορτώσουμε προβλήματα τον ΠΑΟΚ για να σκεφτεί τι κάνουμε εμείς. Μη σκεφτόμαστε μόνο εμείς τι κάνει ο ΠΑΟΚ. Αν γίνεται να πει ”αμάν, ήρθε μία ομάδα που μας κάνει ερωτήσεις και πρέπει να βρούμε τις απαντήσεις”. Αν αυτό βγει μέσα στο γήπεδο θα είμαι ευχαριστημένος».

Για το αν του έλεγαν να επιλέξει μία καλή εμφάνιση ή ένα καλό αποτέλεσμα: «Και τα δύο. Μπάλα παίζουμε για να κερδίσουμε, δεν πάμε να πάρουμε έναν βαθμό για την ομορφιά. Δεν υπάρχει αυτό στο ποδόσφαιρο, παίζουμε για να κερδίσουμε».

Για το αν θα είναι πρόβλημα η εμβόλιμη αγωνιστική με τον Ιωνικό: «Είναι όπως είναι και θα είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε, δεν το σχολιάζω γιατί δεν μπορώ και να το αλλάξω. Η μπάλα το έχει αυτό. Κάποια στιγμή μπορεί να παίξουμε κι εμείς Ευρώπη, θα πούμε ωχ αμάν δεν μπορούμε να παίξουμε Τετάρτη-Σάββατο; Όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για το αν υπάρχει περίπτωση μεταγραφής: «Είχα πει μπορεί, αλλά δεν το περιμένω. Επιτρέπονται ακόμα, μπορούμε αλλά όχι δεν το περιμένω».

Για τα φιλικά που ο ΠΑΣ έπαιξε κυρίως 4-4-2 και αν έχει στο μυαλό του και κάποιο εναλλακτικό πλάνο: «Δοκιμάζουμε και 4-2-3-1 και 4-3-3. Αυτά είναι τα εναλλακτικά. Θα τα δούμε κι αυτά κάποια στιγμή».