Την Πέμπτη στις 21:00 είναι η ιστορική στιγμή του ΠΑΣ Γιάννινα στο Europa League, ωστόσο η πόλη από την Τετάρτη θα ζει και θα αναπνέει στους πρωτόγνωρους ρυθμούς της διοργάνωσης.

Την Τετάρτη το πρωί είναι προγραμματισμένη η άφιξη των Νορβηγών στο Άκτιο και ως το μεσημέρι θα έχουν καταλύσει σε ξενοδοχείο της πόλης μας, συνοδευόμενοι από καμιά 50αριά τυχερούς Νορβηγούς φιλάθλους.

Το απόγευμα της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη τύπου των δύο προπονητών, με την ακριβή ώρα να γνωστοποιείται αύριο Τρίτη, ενώ θα ακολουθήσουν οι τελευταίες προπονήσεις στους «Ζωσιμάδες» με τους Νορβηγούς να πατάνε για πρώτη φορά το χορτάρι του γηπέδου. Να υπενθυμίσουμε ότι οι ίδιοι στην έδρα τους έχουν πλαστικό τάπητα.

Το βράδυ της Τετάρτης από φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα οργανώνεται κι ένα event στην πλατεία Μαβίλη, όπου θα ανάψουν πυρσοί κατά μήκος του Μώλου, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Βέβαια καλό είναι οι πυρσοί να χρησιμοποιηθούν όλοι εκεί και όχι στο γήπεδο, γιατί η UEFA είναι αυστηρή και τα πρόστιμα δυσβάσταχτα.

Ετοιμασίες γίνονται και για νέα πανό που θα εμφανιστούν στην κερκίδα και ενδεχομένως να δούμε και κάποιες ακόμα εκπλήξεις.

Την επόμενη μέρα όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στους «Ζωσιμάδες». Το γήπεδο ήδη έχει ετοιμαστεί σε όλα. Τοποθετήθηκαν καθίσματα σε όλες τις εξέδρες, εκτός από τη νεκρή ζώνη μεταξύ των θυρών 9 και 7. Μεγάλωσε ο αγωνιστικός χώρος, καλύφθηκαν με πράσινη μοκέτα τα σκάμματα και ο διάδρομος που παίρνουν φόρα οι αθλητές του άλματος εις μήκος, το χόρτο κουρεύτηκε και στα αποδυτήρια έγιναν κάποιες απαραίτητες προσθήκες καθισμάτων και καθαρίστηκαν όλοι οι χώροι, ώστε το γήπεδο να έχει μία αξιοπρεπή εικόνα.

Όσον αφορά τις νέες φανέλες, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υπάρχει χρόνος για κάποια επίσημη εκδήλωση, ενδέχεται όμως Τρίτη ή Τετάρτη οι φανέλες να είναι στην μπουτίκ, ώστε ως την Πέμπτη ο κόσμος να αγοράσει την ευρωπαϊκή εμφάνιση της ομάδας. Την Δευτέρα, πάντως, βγήκαν στη μπουτίκ αναμνηστικά μπλουζάκια με σκίτσα του Δημήτρη Δημαρέλλου που κοστίζουν 15 ευρώ για τους κατόχους διαρκείας και 20 ευρώ για τους υπόλοιπους.