Στις 4 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, που θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο ομίλους των 10 ομάδων. Πέντε θα είναι οι Γιαννιώτικες ομάδες τη νέα σεζόν, οι 4 μέσα από το λεκανοπέδιο και η 5η από το Καλπάκι.
Αναλυτικά στον Βόρειο Όμιλο συμμετέχουν Φαίακας, Κερκυραϊκός, Ιππότες Κέρκυρας, Πρωτάς Ηγουμενίτσας, Παραμυθιά, Βίκος Ζαγοροχώρια, ΠΑΣ Γιάννινα, Σπάρτακος Ιωαννίνων, Θρύλος Ιωαννίνων, Αστέρας Καλπακίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι τις 19/8/2016.
Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα συναντηθούν μεταξύ τους για την ανάδειξη της ομάδας που θα ανέβει στη Γ’ Εθνική, ενώ οι δύο τελευταίοι κάθε ομίλου θα παίξουν στα play-out χιαστί και οι ηττημένοι θα υποβιβαστούν. Οι νικητές των play-out θα δώσουν μεταξύ τους αγώνα, ώστε να προκύψει επιπλέον επιλαχών, αν υποβιβαστούν καί οι 3 ομάδες της Ένωσης από τη Γ’ Εθνική.
Στις συνθέσεις των ομάδων θα υπάρχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τουλάχιστον δυο αθλητές γεννηθέντες το έτος 1996 και μικρότεροι. Με απόφαση της ΕΣΚΑΒΔΕ, οι ομάδες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να χρησιμοποιήσουν σε όλο το πρώτο ημίχρονο των αγώνων τους αθλητή ή αθλητές της παραπάνω κατηγορίας.
Υπεύθυνος εφαρμογής της απόφασης είναι ο προπονητής. Σε περίπτωση που στη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου δεν βρίσκεται στην πεντάδα αθλητής γεννημένος το 1996 και μικρότερος, θα τιμωρείται με τεχνική ποινή. Αν το παράπτωμα επαναληφθεί θα τιμωρηθεί με αποβολή. Αν η ομάδα εμμένει στη μη χρησιμοποίηση νεαρού αθλητή ο αγώνας θα διακόπτεται εις βάρος της. Στο φύλλο αγώνα θα αναγράφεται το έτος γέννησης των αθλητών που είναι γεννημένοι το 1996 και μικρότεροι.