Τις καθιερωμένες αναλύσεις φάσεων και τους διαλόγους των διαιτητών με το VAR ξεκίνησε για μία ακόμα χρονιά ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος συμπεριέλαβε και τη μοναδική επίμαχη φάση του αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα, όπου οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Κάργα.

Στον διάλογο που δημοσιοποιήθηκε ο Ευαγγέλου ακούγεται να λέει στον Λαμπρόπουλο «από το πόδι του αμυντικού πάει στο χέρι του» και ο Διαμαντόπουλος του απαντάει «κι εγώ έχω δει το ίδιο».

Ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει σχετικά με τη φάση: «Καθώς η μπάλα παίζεται εντός περιοχής του πέναλτι, ένας αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα παίζει την μπάλα με το πόδι του, η οποία στη συνέχεια χτυπά στο στήθος και το χέρι του. Σύμφωνα με τους Κανόνες του παιχνιδιού, η ενέργεια του αμυντικού θεωρείται κανονική και όχι ενέργεια απόκρουσης με το χέρι, επομένως δεν μπορεί να υποδεχθεί πέναλτι.

Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR, ο οποίος συμφώνησε με την αρχική απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, η οποία είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους κανόνες του παιχνιδιού».