image description

Οριστικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα συμμετάσχει την προσεχή σεζόν ο Πανιώνιος, όπως ενημέρωσαν οι ίδιοι οι Νεοσμυρνιώτες με ανακοίνωσή τους. Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να αγωνιστεί στη Super League 2, αλλά η Διοικούσα Επιτροπή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας.

Αναλυτικά:

Από τις 13 Αυγούστου, όταν και ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. έλαβε και επισήμως την πρόσκληση για συμμετοχή στην επαγγελματική κατηγορία της Super League 2, επί 30 ημέρες η διοικούσα επιτροπή και τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν τον ομολογουμένως λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεση τους, προκειμένου να «τρέξουν» τις διαδικασίες για τη δημιουργία ΠΑΕ, να έρθουν σε συνεννόηση με ενδιαφερόμενους επενδυτές, να φροντίσουν για τη διαφύλαξη του κύρους και των αξιών του Συλλόγου απέναντι σε «αρπακτικά» που θεώρησαν ότι θα έβρισκαν πρόσφορο έδαφος να πάρουν στα χέρια τους τον Πανιώνιο και, ταυτόχρονα, να ετοιμάσουν εναλλακτικά πλάνα στην πολύ πιθανή περίπτωση που δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί η βαθιά επιθυμία όλων μας, να ξαναδούμε τον Ιστορικό στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Μετά την αποχώρηση του ενδιαφερόμενου επενδυτή την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε να γίνει μία ακόμα τελευταία προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες οικονομικές δυνάμεις, για να στηριχθεί η δημιουργία της νέας ΠΑΕ. Με βάση αυτό το σκεπτικό, εκτός από επαφές με αρκετούς νέους ενδιαφερόμενους επενδυτές αλλά και «παλαιότερους» συνοδοιπόρους του Ιστορικού, έγινε ένα δημόσιο κάλεσμα για Πανιώνια Συστράτευση σε γνωστούς φίλους και υποστηρικτές προκειμένου να συνδράμουν. Δυστυχώς, οι συγκυρίες και οι πιεστικές προθεσμίες (16 του μηνός έπρεπε να γίνει η κατάθεση εγγυητικής και Μετοχικού Κεφαλαίου και ταυτόχρονα εξέπνεε και η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στη Γ’ Εθνική) είχαν ως αποτέλεσμα η ανταπόκριση να είναι πολύ μικρή και τα περιθώρια να μετατραπούν πλέον σε μηδαμινά.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, η ομάδα να δηλωθεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με δύο προϋποθέσεις:

Καταρχάς, η επάνοδος του Πανιωνίου στις επαγγελματικές κατηγορίες θα παραμείνει φυσικά μονόδρομος και ο απόλυτος στόχος και επιθυμία όλων. Θα πρέπει να υλοποιηθεί, όμως, όχι υπό το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης που μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις και σε αδυναμία.