image description

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, διακρίθηκε για την πρωτοβουλία ‘‘GO GREEN – Το πρώτο ελληνικό εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό νερό σε φιάλες από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (rpet)’’, στα Green Awards 2021. Τα βραβεία διεξήχθησαν στο πλαίσιο του συνεδρίου «The Thessaloniki Metropolitan Summit», υπό τη διοργάνωση των Economist και powergame.gr.

Στο πλαίσιο των φετινών βραβείων, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή του θεσμού και τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Βραβεία προς επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς» και συγκεκριμένα στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες των προϊόντων», επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο την επένδυση της εταιρείας στην πράσινη οικονομία.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, στον Πρόεδρο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, κ. Νίκο Χήτο. Κατά την απονομή, ο κ. Χήτος, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την τιμητική αυτή διάκριση τον Θεσμό των βραβείων και τους διοργανωτές, δήλωσε: «το ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, είναι το πρώτο εμφιαλωμένο νερό στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε 30% ανακυκλωμένο υλικό στις συσκευασίες του, συσκευασίες που είναι 100% ανακυκλώσιμες, δίνοντας μια δεύτερη ζωή στο πλαστικό και εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία 5 χρόνια νωρίτερα. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και υπερήφανους ενώ μας δίνει την ώθηση να δεσμευτούμε για τη συνέχεια των επενδύσεών μας στην πράσινη ανάπτυξη, στην κυκλική οικονομία, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, για εμάς και το περιβάλλον».