image description

Ο 2ος Διεθνής Αγώνας «εις μνήμη Σωτηρίου Στάμου» θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Παμβώτιδα. Τον αγώνα διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο πρόεδρό του Σωτήρη Στάμο, τον άνθρωπο που επί μακρά σειρά ετών σφράγισε με την παρουσία και την προσφορά του την πορεία του Ν.Ο.Ι.. Μία πορεία επιτυχιών, που έφερε το σωματείο στην κορυφή της Ελληνικής Κωπηλασίας!

Στον Αγώνα θα λάβουν μέρος 16 σωματεία από όλη τη χώρα με περίπου 300 αθλητές των κατηγοριών Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων, ενώ μαζί με τους συνοδούς των αποστολών οι επισκέπτες στα Γιάννενα θα ξεπεράσουν τους 350. Κρίθηκε δε σκόπιμο εκ μέρους του Ν.Ο.Ι. να παραμείνει η διοργάνωση σε συγκεκριμένο πλαίσιο όσον αφορά στις συμμετοχές λόγω των μέτρων προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού.

Συνολικά θα γίνουν 26 κούρσες σε 14 αγωνίσματα, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 09.00 και θα ολοκληρωθούν στις 12.15. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές μεταλλίων στους νικητές, οι οποίες θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ (μπροστά από τα λεμβαρχεία του).

Ο 2ος Διεθνής Αγώνας «εις μνήμη Σωτηρίου Στάμου» διοργανώνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ).