image description

Ξεκίνησαν από σήμερα οι εκπαιδευτικές επισκέψεις δημοτικών σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Οι επισκέψεις γίνονται σε συνεργασία του Δήμου με το Τμήμα Τροχαίας και εντάσσονται στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Στο σημερινό πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και δάσκαλοι του Μαρούτσειου Δημοτικού Σχολείου (3ο Δημοτικό) και  ο Διευθυντής του Σχολείου Βασίλης Αυδίκος.

Στο Πάρκο οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες οδικής συμπεριφοράς από τον αξιωματικό της Τροχαίας Ιωαννίνων, Αστυνόμο Α’ Ανδρέα Καραμάνη αλλά και να οδηγήσουν τα αυτοκινητάκια.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας και τις δράσεις του Δήμου από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Ζωγράφο, την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου Κατερίνα Βίνη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιών της Τεχνικής Υπηρεσίας Βασιλική Κωστούλα.

Έγκαιρη υποβολή αιτημάτων για εκδηλώσεις σε κοινόχρηστους χώρους

Την υποχρέωση της έγκαιρης υποβολής αιτημάτων, που έχουν οι φορείς που επιθυμούν την διοργάνωση εκδηλώσεων σε κοινόχρηστους χώρους, υπενθυμίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Βαγγέλης Πήχας.

Ο κ. Πήχας σημειώνει ότι όλα τα αιτήματα θα πρέπει να υποβάλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου τουλάχιστον είκοσι ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα για την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών αδειοδότησης από τις υπηρεσίες και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.