image description

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση και αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας στο πλαίσιο της δράσης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου που περιλαμβάνει πλέγμα παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια ευρώ και η περιοχή παρέμβασης οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.

«Είναι ένα εμβληματικό έργο που θα αναβαθμίσει το ιστορικό κέντρο, το ιστορικό εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων που πρέπει να αποκτήσει και πάλι την αίγλη του» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας επισκέφθηκαν το πρωί την οδό Ανεξαρτησίας όπου συζήτησαν με τον ανάδοχο και τους καταστηματάρχες.

Στόχος είναι η αποπεράτωση του συγκεκριμένου τμήματος μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι θα υπάρξει μία πρόσκαιρη ταλαιπωρία με την πλήρη ανακατασκευή της οδού όμως στο τέλος αυτό που θα μείνει θα είναι ένα πολύ σημαντικό έργο.