image description

Ημέρα Γιουρόπα Λιγκ σήμερα με την αναμέτρηση Ρεάλ Μπέτις – Σέλτικ να τραβά την προσοχή μου.

Παίξε Νόμιμα στο pamestoixima casino

Πάρα πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για αυτό το ζευγάρι, τόσο ιστορικά (π.χ. για την πράσινη φανέλα τους που δεν θα φοράνε σήμερα) όσο βέβαια και μπόλικα στατιστικά. Ασχολούμαι με τον αγώνα κυρίως λόγω του ρεπορτάζ που βγάζει τους Σκωτσέζους λαβωμένους.

Οι «Μπέτικος» πανηγύρισαν τη τελευταία τους νίκη εντός έδρας στο θεσμό το 2018, νικώντας τον Ολυμπιακό με 1-0, με το γκολ του Κανάλες. Έκτοτε πέρασαν από σαράντα κύματα μέχρι να ξαναβγούν Ευρώπη και τα κατάφεραν τη σεζόν που τέλειωσε, με το ρόστερ που την προηγούμενη χρονιά παραλίγο να φουντάρει. Βλέπω τα αγωνιστικά νέα ενόψει του σημερινού αγώνα και βλέπω απόντες τους Ρόμπλες, Καμαράσα και Σαμπαλί που όμως απουσιάζουν από καιρό άρα δεν επηρεάζουν. Βλέπω απόντα τον Μεξικανό νεαρό Λαϊνές, ο οποίος είναι τραυματίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, άρα και πάλι «μηδέν εις το πηλίκο». Οπότε η απουσία του αμυντικού Μπαρτρά που επίσης υπάρχει, θα καλυφτεί επάξια, άρα η Μπέτις πάει στο ματς πλήρης.

Η Σέλτικ έχει όμως τα θέματα. Όλο χαρά είναι ο κόουτς Πελεγρίνι της Μπέτις, διότι είδε ένα από τα σημαντικά επιθετικά «όπλα» των Σκωτσέζων, τον Λίελ Αμπάντα, να προτιμά τα θρησκευτικά καθήκοντα που απορρέουν από την εορτή «Γιόμ Κιπούρ», η «ημέρα του Εξιλασμού» στα ελληνικά, καθότι είναι μία από τις ιερότερες θρησκευτικές γιορτές των Εβραίων κατά την οποία οι πιστοί απαγορεύεται να δουλεύουν. Σαφώς και είναι σημαντική απώλεια αυτή του αρχηγού – μέσου ΜακΓκρέγκορ, ομοίως του στράικερ Φουρουχάσι και από εκεί και μετά οι υπόλοιπες απουσίες (Τζόνστον, Ζουλιέν, Τέιλορ, Φόρεστ, ενώ ο Γιακουμάκης είναι ανέτοιμος) κρίνω ότι δεν επηρεάζουν σε τίποτα απολύτως.

Δεν με επηρεάζουν τα 15 γκολ που έβαλε σε 3 ματς στο πρωτάθλημα τελευταία η Σέλτικ (μεσολάβησε ήττα από τη Ρέιντζερς) διότι έπαιξε με τα «καφενεία». Εδώ ξυρίζουν τον γαμπρό! Η Σέλτικ δεν έχει κερδίσει στην Ισπανία επί 18 αγώνες (0-3-15) οπότε αυτό διαχρονικά κάτι σημαίνει. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι πως η Μπέτις έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει με νίκη. Έχει ψυχολογία μετά το «διπλό» στην Γρανάδα, τεράστιο κίνητρο, κόσμο και είναι σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα Προγνωστικά Ποδοσφαίρου στο Foxbet.