image description

Η αναμονή ήταν μεγάλη… Επιτέλους μετά από 559 μέρες οι εξέδρες των «Ζωσιμάδων» αποκτούν και πάλι πνοή και παλμό! Και τι καλύτερο από την επιστροφή του κόσμου μ’ ένα παιχνίδι υψηλού ενδιαφέροντος ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό, το οποίο συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των φίλων της Super League μιας και είναι το μοναδικό που θα διεξαχθεί σήμερα (20:30).

Οι δύο αντίπαλοι έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από την περσινή σεζόν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τρεις διαδοχικές νίκες, οι οποίες απέκτησαν ιστορική διάσταση, γιατί ήταν σε διάστημα μόλις 17 ημερών και το κυριότερο, σε τρεις διαφορετικές πόλεις και γήπεδα (Αγρίνιο, Λεωφόρος, «Ζωσιμάδες»)!    Ο ΠΑΣ προκρίθηκε στο Κύπελλο με δύο νίκες, 2-1 στις 18 Φεβρουαρίου και 2-1 στις 3 Μαρτίου, ενώ στις 6 Μαρτίου νίκησε και για το πρωτάθλημα 1-0!

Επιπλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία 5 χρόνια μετράει ισάριθμες εντός έδρας νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας γυρίσει τούμπα μια κακή προϊστορία 32 ετών, όπου δεν μπορούσε να νικήσει τους «πράσινους» εντός έδρας.

Όλα αυτά κινητοποιούν σίγουρα τον ποδοσφαιρικό εγωισμό του ανθρώπων του Παναθηναϊκού, που θέλουν να βάλουν τέλος σ’ αυτήν την κακοδαιμονία. Έχοντας μάλιστα καλή ψυχολογία από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης (4-0) και με τη δυναμική που έδωσαν κάποιες μεταγραφές των τελευταίων εβδομάδων, οι «πράσινοι» στοχεύουν στο διπλό, ώστε να βάλουν γερές βάσεις για έξοδο στην Ευρώπη μετά και τη χθεσινή ήττα του Άρη από τον Ιωνικό.

Χωρίς προβλήματα ο Μεταξάς

Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους οι Ηπειρώτες. Μάλιστα ο κ. Μεταξάς είδε τον Μπρένερ να ανεβάζει στροφές μετά τη μικροεπέμβαση που έκανε στο χέρι και συμπεριλήφθηκε κι αυτός στην 20άδα.

Στην ενδεκάδα δεν αναμένονται αλλαγές, αφού οι 11 της Τούμπας έκαναν σπουδαία εμφάνιση και άφησαν πολύ ικανοποιημένο τον κόουτς με την προσήλωσή τους στο τακτικό πλάνο. Από εκεί και πέρα το αν ο ΠΑΣ θα επιδιώξει να παίξει κάπως διαφορετικά σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο και τα κενά που ενδεχομένως να διαπίστωσε ο κ. Μεταξάς στην καθιερωμένη ανάλυση που γίνεται.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι να δούμε και πάλι ενδεκάδα με τους ίδιους παίκτες και τον ίδιο σχηματισμό, δηλαδή 4-4-2. Στο τέρμα ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν, κεντρικοί αμυντικοί οι Κάργας και Εραμούσπε, στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται στα άκρα οι Σνάιντερ και Γκαρντάβσκι, στον άξονα οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ και στην επίθεση θα είναι οι Κόντε και Περέα.

Με λίγες αλλαγές ο Γιοβάνοβιτς

Οι φιλοξενούμενοι έρχονται χωρίς σοβαρές απώλειες και θα παραταχθούν με λίγες αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Ο Διούδης θα είναι στο τέρμα, η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Κώτσιρα, Βέλεθ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Πέρεθ και Μαουρίσιο, με Χατζηγιοβάνη πιθανόν στο ένα άκρο και σίγουρα τον Βιτάλ στο άλλο. Σε ελεύθερο ρόλο θα παίξει ο Λούντκβιστ και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Καρλίτος.

Ετοιμάζουν εκπλήξεις οι οργανωμένοι

Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στην πρεμιέρα, αλλά και η «δίψα» της επιστροφής στις κερκίδες, αναμένεται να φέρουν αρκετό κόσμο σήμερα στις εξέδρες και ειδικά στη θύρα 10 που οι οργανωμένοι ετοιμάζουν αρκετές εκπλήξεις.

Ουσιαστικά με τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ τα τελευταία δύο καλοκαίρια, ελάχιστοι παίκτες έχουν ζήσει την ατμόσφαιρα των «Ζωσιμάδων». Οπότε είναι ευκαιρία να καταλάβουν όλοι ότι η πόλη ζει και αναπνέει για τέτοια παιχνίδια.

Ο Παπαδόπουλος «ρεφ»

Την αναμέτρηση ΠΑΣ – Παναθηναϊκός ορίστηκε να διευθύνει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), στον οποίο πέρυσι δεν… άρεσαν οι «Ζωσιμάδες» και έβγαλε ακατάλλληλο τον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια η απόφαση αυτή εν τέλει πείσμωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα που έφτασε μετέπειτα σ’ εκείνο το 3 στα 3 σε 17 μέρες…

Οι βοηθοί του Παπαδόπουλου θα είναι ο Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας) και Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος θα είναι ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων).

Στο VAR θα βρίσκονται ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) και Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).

Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Κωνσταντίνος Βλάχος (Γρεβενών)