image description

Τον «αέρα» του Παναθηναϊκού έχει πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με τα αποτελέσματα που παίρνει! Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά άλλαξε ελαφρώς τη «συνταγή» σε σχέση με την Τούμπα, αφού το γκολ αυτή τη φορά ήρθε στην αρχή και όχι στο τέλος, όμως η προσέγγιση του παιχνιδιού ήταν παρόμοια. Ο ΠΑΣ έπαιξε υποδειγματική άμυνα και κράτησε ως το τέλος το πολύτιμο και πανέμορφο γκολ του Γκαρντάβσκι!

Τη νίκη, πάντως, επισκίασε ο τραυματισμός του Κόντε στο 42’ καθώς η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για κάποιον τραυματισμό στον μηνίσκο. Το αν έχει πειραχτεί και κάτι άλλο θα φανεί όταν θα κάνει μαγνητική. Σίγουρα οι ευχές όλων είναι να σταθεί τυχερός στην ατυχία του και να έχει σύντομη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, γιατί η παρουσία του στην επίθεση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, αφού στο 5ο κιόλας λεπτό η επιμονή του Περέα μετατράπηκε σε ασίστ στον Γκαρντάβσκι, ο οποίος μ’ ένα ασύλληπτο σουτ λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα οριζόντιο δοκάρι και μέσα, με τον Διούδη να είναι αδύνατον να βγάλει τέτοιο σουτ!

Με το «καλημέρα» ο ΠΑΣ, που ήδη είχε και την προϊστορία με το μέρος του, έστειλε σαφές μήνυμα στον Παναθηναϊκό ότι τα Γιάννενα θα συνεχίσουν να είναι ο «εφιάλτης» του!

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν από εκεί και πέρα είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά η μεγάλη φάση που να θεωρηθεί κλασική, δεν ήρθε ποτέ ως το φινάλε. Ο ΠΑΣ με πειθαρχία και προσήλωση στην άμυνα έκλεισε όλους τους διαδρόμους και επιθετικά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Περέα κατά κύριο λόγο, ο οποίος απείλησε δυο φορές, αλλά το σκορ παρέμενε στο εύθραυστο 1-0.

Στο 59’ πάντως, είχαμε μια φάση που θα συζητηθεί πολύ, καθώς ο Αιτόρ κάνει χέρι στη μεγάλη περιοχή σε προσπάθεια για τάκλιν στον Πίρσμαν, ο Παπαδόπουλος αρχικά δίνει πέναλτι, από το  VAR όμως τον καλούν να το ξαναδεί, θεωρώντας προφανώς ότι είναι χέρι στήριξης για τον παίκτη του «τριφυλλιού». Είναι στην κρίση του διαιτητή τι θα δώσει σε τέτοιες περιπτώσεις, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αιτόρ γλιστράει στο χόρτο και αφήνει πολύ πίσω το χέρι του για να θεωρηθεί ότι στηρίζεται σ’ αυτό.

Η φάση αυτή ανέκοψε κάπως τον πολύ πιεστικό ρυθμό που είχε βρει ο Παναθηναϊκός, ενώ και οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, αν και έκανε φουλ επιθετική την ομάδα του, μάλλον δεν τη βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι, αφού ο Παναθηναϊκός έβρισκε ακόμα πιο δύσκολα διαδρόμους, ειδικά από το 75’-80’ και μετά.

Το τελευταίο σφύριγμα του Παπαδόπουλου πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τους περίπου 4.000 φιλάθλους του ΠΑΣ, αλλά η «προσγείωση» θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί από εδώ και πέρα τα πράγματα αλλάζουν. Ο ΠΑΣ στα επόμενα ματς με Ιωνικό την προσεχή Πέμπτη και ΟΦΗ την άλλη Δευτέρα θα κληθεί να δείξει περισσότερα πράγματα στην κατοχή μπάλας και την ανάπτυξη παιχνιδιού, αφού θα έχει να αντιμετωπίσει ισοδύναμους αντιπάλους.

Προς το παρόν ας απολαύσει την 1η θέση στη βαθμολογία, όπως 1η είναι και η Κ19 μετά από 3 αγωνιστικές, εικόνα που σίγουρα παραπέμπει σ’ ένα πολύ αισιόδοξο μέλλον!