Ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Κάργας αφιέρωσε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο μεγάλο άτυχο, Πέδρο Κόντε, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και αναμένεται πλέον με αγωνία η μαγνητική που θα κάνει για να φανεί αν είναι κάτι που ξεπερνιέται μέσα σε 10-15 μέρες ή είναι κάτι πιο σοβαρό.

Για το αν ήταν απλώς μια 2η νίκη ή έχει ειδικό βάρος: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Μας βοήθησε, μας έδωσε ώθηση και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Τους περιμένουμε σε κάθε παιχνίδι. Καλά είπε ο κόουτς. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Στη δεύτερη στροφή τα καταφέραμε όλη η ομάδα μαζί μ’ ένα πλάνο κι ένα σώμα όλοι μαζί. Σε τέτοια ματς δεν έχεις να χάσεις κάτι, αλλά μόνο να κερδίσεις και σ’ αυτά τα δύο δείξαμε ότι τα φιλικά μας έκαναν καλό, έδειξαν τις αδυναμίες μας και τις βελτιώσαμε. Απλά κερδίσαμε ένα ακόμα παιχνίδι. Συνεχίζουμε, κοιτάμε το επόμενο που θα είναι ακόμα πιο δύσκολο».

Για το ότι μένουν προσγειωμένοι παρά τις σπουδαίες νίκες: «Σεβόμαστε απόλυτα την ομάδα του Παναθηναϊκό. Κι αυτός και ο ΠΑΟΚ είναι ιστορικές ομάδες με τεράστια μπάτζετ. Αλλά στην αρχή του κάθε παιχνίδι είναι στο 50-50. Από εκεί και πέρα μετράει ποιος θα δώσει πιο πολύ πάθος, πιο πολλή ψυχή, ποιος θα είναι πιο συγκεντρωμένος, γιατί 1 δευτερόλεπτο μπορεί να στοιχίσει ένα γκολ ή μία φάση. Σήμερα για μία ακόμα φορά βγάλαμε το πάθος και τη συγκέντρωση που πρέπει σε τέτοια παιχνίδια. Αν δεν το κάνεις αυτό κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θα δεχτείς γκολ και μετά είναι και δύσκολο από ψυχολογικής άποψης να βρεις τις κατάλληλες ψυχικές δυνάμεις για να συνεχίσεις».

Για το παιχνίδι κατοχής που είχε ο ΠΑΣ πέρυσι και τους χώρους που φαίνεται να δίνει στους αντιπάλους του φέτος: «Δεν θέλω να κρίνω τι ποδόσφαιρο παίζει η κάθε ομάδα, γιατί αυτό είναι θέμα προπονητή. Πήγαμε να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ που είχε επίσημα ματς στα πόδια του, ο Παναθηναϊκός είχε παίξει πολλά φιλικά και ερχόταν και από μια μεγάλη νίκη με 4-0. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε κάθε ματς. Κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους πρέπει να κοιτάς πρώτα να είσαι πίσω καλά και να είναι δεμένοι όλοι μαζί. Από εκεί και πέρα, αν έρθει κάποια φάση, που μας ήρθε σ’ αυτά τα ματς είναι γιατί εμείς προσπαθήσαμε να έρθουν αυτές οι δύο φάσεις. Δεν ήρθαν τυχαία. Κάθε παιχνίδι όμως θα το κοιτ΄λαμε διαφορετικά. Αν μία ομάδα καθίσει πίσω, θα ξεκινήσουμε να παίξουμε. Δεν έχουμε μόνο ένα πλάνο».

Για τον τραυματισμό του Κόντε: «Ελπίζω ο Κόντε να μην έχει κάτι σοβαρό. Είναι πολύ αξιόλογος ποδοσφαιριστής, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω. Του αφιερώνουμε τη νίκη».