image description

Η παρουσία του Αμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου ελληνικής καταγωγής Ντιν Καρνάζη, ενός από τους διάσημότερους υπεραθλητές του κόσμου, με επιτεύγματα που αγγίζουν τα όρια του εξωπραγματικού, έκλεψε την παράσταση στην πρώτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος του Ioannina Lake Run 2021.

Ο Ντιν Καρνάζης βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας εκπομπής προπόνησης και ανάμεσα στα μέρη που επέλεξε να τρέξει, ήταν και τα Γιάννενα, κάνοντας το 10άρι του Γύρου Λίμνης. Συνοδευόμενος από μια πολυμελή ομάδα υποστήριξης και κινηματογραφικό συνεργείο, ο Καρνάζης έτρεξε σε προπονητικό ρυθμό και τερμάτισε με όλους τους υπόλοιπους δρομείς. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του τιμήθηκε από το Ioannina Lake Run, παραλαμβάνοντας ένα αναμνηστικό από τα χέρια του διευθυντή της διοργάνωσης Ηλία Σπυριούνη και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αγνή Δρίμτζια.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που χαρακτήρισε τους αγώνες δρόμου των 5 χλμ. και των 10 χλμ., ήταν οι σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις των αθλητών σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, κάτι στο οποίο βοήθησε και ο καιρός, που ήταν ιδανικός για τους δρομείς.

Στο νήμα κρίθηκε ο αγώνας των 5 χλμ. που άνοιξε το αγωνιστικό διήμερο του Ioannina Lake Run 2021, με τρεις αθλητές να δίνουν μάχη σώμα με σώμα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Νικητής τελικά αναδείχθηκε ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων με χρόνο 14.32, αφήνοντας πίσω του τους Γιώργο Σταμούλη, που τερμάτισε τρία δευτερόλεπτα πιο αργά, και Κωνσταντίνο Πασπαλιάρη, με τον οποίο η διαφορά τους ήταν επτά δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά, που ο Νέστορας Κολιός κερδίζει το 5άρι του Γύρου Λίμνης, βελτιώνοντας μάλιστα τους χρόνους του από 16.11 το 2019 και 15.21 το 2020. Στα αξιοσημείωτα, επίσης, το γεγονός ότι τις θέσεις 4-6 κατέλαβαν τρεις ακόμη αθλητές του ΑΓΣΙ, οι Ορφέας Ιωάννου, Γιώργος Τασιούλας και Βασίλης Σιώμος Γκίζας, ενώ στην 7 θέση τερμάτισε ο Πέτρος Λώλης της ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων.

Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ευγενία Παπαδημάτου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου σε 17.13, χρόνος που ήταν 10ος καλύτερος γενικής. Στη 2η θέση τερμάτισε η Αλεξάνδρα Περιστερά του Γ.Σ. Αμαρουσίου σε 19.16 και τρίτη ήταν η Ζωή Μπέτα της Stoikos Running Team με χρόνο 19.26.

Το δικό τους χρώμα έδωσαν και φέτος οι ομάδες των χορηγών, η Βίκος Running Team, η Bwin Running Team και η νεοσύστατη Running Team της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Τις απονομές στους νικητές έκαναν στους άνδρες η εκπρόσωπος της Βίκος Α.Ε., μεγάλου χορηγού του Ioannina Lake Run, Έλενα Χρυσοβιτσινού, και στις γυναίκες ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρος Ζαγάρης.

Νικητής στον αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Νίκος Σταμούλης με χρόνο 30.43, βελτιώνοντας την επίδοσή του σε σχέση με τον 13ο Γύρο Λίμνης, όταν και πάλι είχε καταλάβει την 1η θέση. Υπενθυμίζεται ότι το 10άρι του Γύρου Λίμνης δε διοργανώθηκε το 2020, λόγω των περιορισμών που έθεταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Πέτρος Δασκάλας σε 32.13, τρίτος το 2019, βελτιώνοντας 2 δευτερόλεπτα τον χρόνο του, ενώ στην 3η θέση ο Ηλίας Καραμπούλας με χρόνο 32.26.

Στην κατηγορία των γυναικών, στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ελένη Νικολοπούλου σε χρόνο 39.25, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2019, δεύτερη ήταν η νικήτρια του 2018 Μαργαρίτα Ντίνα με χρόνο 40.35 και τρίτη η Μαρία Καβουρίδου με χρόνο 44.05.
Τις απονομές των μεταλλίων στους άνδρες έκαναν ο κ. Γρηγόρης Σπυριούνης ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το φετινό Ioannina Lake Run, και η κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας στον Μαραθώνιο δρόμο Μαρία Πολύζου, η οποία επίσης έτρεξε στον αγώνα των 10 χλμ.