Για τον τραυματισμό του Κόντε μίλησε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και την εκπομπή «Στη Λακούβα», ο γιατρός του ΠΑΣ Γιάννινα, Σταύρος Ριστάνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν μπήκε στον αγωνιστικό και μίλησε με τον Κόντε, η περιγραφή που του έκανε για το τι ένιωθε ήταν η κλασική περιγραφή των αθλητών όταν κόβεται ο πρόσθιος χιαστός τους. Συνήθως λένε ότι νιώθουν σαν να έφυγε το γόνατο από τη θέση του. Οπότε εξ’ αρχής υπήρχε ο φόβος για τα χειρότερα, παρότι κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. “Μέσα μου ήλπιζα να είναι μία απλή διάταση, γιατί δεν είχε πρηστεί το γόνατό του”, είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός. Μάλιστα ο Κόντε του ζητούσε εκείνη τη στιγμή να του κάνουν κάτι για να συνεχίσει στο ματς, κάτι που φυσικά δεν του επετράπη.

Από εκεί και πέρα ο Κόντε μπαίνει στο χειρουργείο την Πέμπτη το πρωί για την αποκατάσταση του τραυματισμού του, με τον κ. Ριστάνη να αναφέρεται στα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκε όλες αυτές τις μέρες στα οποία έδειχναν το ενδιαφέρον τους για τον ποδοσφαιριστή.

Τέλος μίλησε στην εκπομπή  για τον χρόνο αποκατάστασης του συγκεκριμένου τραυματισμού, θυμίζοντας ότι ακόμα και ο Σεργκελασβίλι που είχε τραυματιστεί πολύ χειρότερα πριν 2 χρόνια, στους 4 μήνες ένιωθε μεν έτοιμος, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις από ιατρικής άποψης προτιμάται να αγωνίζονται οι παίκτες μετά το 6μηνο για να μπορεί το μόσχευμα να κάνει με ασφάλεια τα περιστροφικά φορτία.

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής και τα όσα είπε ο κ. Ριστάνης στον Μιχάλη Μερτζιανίδη από το 39′:23”