Συνέντευξη τύπου παρέθεσε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς, προκειμένου να αναφερθεί στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ιωνικό, αλλά και στο επόμενο με τον ΟΦΗ. Ο τεχνικός ηγέτης του ΠΑΣ αναφέρθηκε στο αμυντικό κομμάτι που έχει διορθωθεί σημαντικά, αλλά όπως είπε δεν μπορούν να διορθωθούν όλα μαζί ταυτόχρονα, κάτι που σημαίνει ότι για το επιθετικό κομμάτι θα χρειαστεί ακόμα δουλειά και υπομονή, γιατί ακόμα όπως είπε “δεν βλέπουμε πάντα τις πόρτες που μας ανοίγει ο αντίπαλος”.

Αναλυτικά:

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να φύγει η ομάδα και με τη νίκη από το γήπεδο της Νεάπολης: «Είχαμε κι εμείς μεγάλες ευκαιρίες, είχε και ο αντίπαλος. Δεν κοιτάω μόνο το αποτέλεσμα, αλλά βλέπω και τις κινήσεις που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Στην αρχή δεν αυτές που θέλαμε και δοκιμάσαμε στην προπόνηση. Μετά από 20-25 το διορθώσαμε, προσπαθήσαμε να παίξουμε λίγο μπάλα. Από εκεί βγαίνει και η ευκαιρία, κάνοντας τα σωστά πράγματα. Στο τέλος, όμως και πάλι δεν μπορέσαμε να το διατηρήσουμε. Και πάλι, όμως, λέω ότι ένα πλάνο είχαμε να ανακόψουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου που ήταν πολύ καλές και στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι που έδωσε στο πρωτάθλημα ο Ιωνικός. Αυτό το καταφέραμε και όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι θα προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια να το βελτιώσουμε».

Για το θέμα που προκύπτει με την επιθετική λειτουργία και αν θα εφαρμόσει νέα πλάνα μετά την απώλεια του Κόντε με παίκτες που δεν είναι ίσως ακόμα έτοιμοι:
«Αυτό θα το ξέρουμε μόλις μπουν αυτοί οι παίκτες και το δείξουν. Το αν είναι έτοιμοι ή όχι θα το δείξει το παιχνίδι. Είμαστε αυτοί που είμαστε και προσπαθούμε να υπηρετούμε όλα τα πλάνα, δεν είχαμε πάντα το ίδιο. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που άλλαξαν. Σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν μεγάλη η διαφορά. Απλά δεν φάνηκε τόσο πολύ, γιατί δεν τα κάναμε όλα καλά και σβήστηκαν κάποιες ιδέες σε σχέση με το πώς έπαιζε πριν ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι πάντα ίδιο το πλάνο. Θα κοιτάξουμε τον αντίπαλο, θα κοιτάξουμε να κρατήσουμε κάποιες βασικές μας αρχές, θα κοιτάξουμε να κινηθούμε στα καλά στοιχεία ή τις αδυναμίες του αντιπάλου και το αν το βγάλουμε καλά ή όχι, το παιχνίδι θα το δείξει, δεν μπορώ να το γνωρίζω από πριν».

Για το αν δημιουργήθηκε ορθώς η εικόνα μίας ομάδας που κυρίως είναι αποτελεσματική στην άμυνα: «Έπρεπε να διορθώσουμε κάποια πράγματα αμυντικά. Άμα πάρουμε τα φιλικά που όλοι με το δίκιο τους είπαν ότι μερικά πράγματα δεν λειτουργούν καλά, όπως κάποια λάθη που κάναμε τότε, τα οποία όμως τώρα δεν τα βλέπω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ότι τα διορθώσαμε. Το να διορθώσουμε όλα τα λάθη μαζί είναι πολύ δύσκολο. Σιγά-σιγά προσπαθούμε όλα να τα βελτιώσουμε. Το δημιουργικό πάντα είναι πιο δύσκολο γιατί έχεις την μπάλα. Αλλά ταυτόχρονα αυτό είναι και το ωραίο του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό ξεχωρίζει το ποδόσφαιρο από άλλα αθλήματα που παίζονται με το χέρι. Με το πόδι είναι το δύσκολο. Κοιτάμε να βελτιώσουμε και τα δυο κομμάτια».

Αναφορικά με τα συνεχόμενα ματς χωρίς ξεκούραση: «Δεν είναι εύκολο, γιατί δεν είναι μόνο τα τρία παιχνίδια, είναι και το ταξίδι να πας 5 ώρες στην Αθήνα, 5 να γυρίσεις και μία ώρα μέσα στην κίνηση στην Αθήνα για να πας στο Στάδιο. Όλα βγάζουν μία κούραση. Έχω μιλήσει με παίκτες που έπαιζαν Ευρώπη και Τσάμπιονς Λιγκ, τι να πουν αυτά τα παιδιά; Μπαίνουν στο αεροπλάνο, πάνε στο ξενοδοχείο, πάλι πίσω. Αυτή είναι η δουλειά μας και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε».

Για το αν είναι επιλογή ή βιασύνη να τελειώνει γρήγορα τις επιθέσεις της η ομάδα: «Αν υπάρχουν διάδρομοι για γρήγορη πάσα μπροστά, το θέλω. Γιατί να περιμένω; Αν δω πώς άνοιξε μία πόρτα, θέλω να μπω ενδιάμεσα και να εκμεταλλευτώ την πόρτα που άνοιξε. Αν δω ότι η πόρτα είναι κλειστή πίσω, τότε θέλει ψυχραιμία. Ακόμα δεν βλέπουμε τι πρέπει να κάνουμε και πότε. Είναι μία αλήθεια αυτό. Η ψυχραιμία θέλει παράλληλα και θάρρος και το έχεις πιο πολύ όταν είσαι ξεκούραστος. Χθες προς το τέλος δεν είχαμε το θάρρος να το κάνουμε και πήγαμε την μπάλα προς τα πίσω. Τα δουλεύουμε, το καλό είναι πώς τα παιδιά θέλουν,  προσπαθούν και θα δείξουν τα αποτελέσματα στη συνέχεια».

Για το πότε θα δούμε τον καλό επιθετικό ΠΑΣ: «Κάποια στιγμή με ρωτήσατε ποια μπάλα μου αρέσει και απάντησα ‘αυτή που κερδίζει’. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τους βαθμούς που έχουμε και όλα τα υπόλοιπα θέλουν δουλειά. Το πότε θα είμαστε έτοιμοι δεν θα το μαντέψω. Βγαίνει από τις προπονήσεις, αυτοί που θα κάνουν καλά κομμάτια στις προπονήσεις, αυτοί θα παίξουν στα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια οι αλλαγές. Προχωράμε πάντα με τις ιδέες και αυτά που μας δείχνει η προπόνηση».

Για το αν οι χρόνοι χρησιμοποίησης των Μιλιντσεάνου και Μορέιρα είναι θέμα τακτικής ή φυσικής κατάστασης: «Τακτική».

Για το εάν επηρεάστηκαν ψυχολογικά οι παίκτες από τον τραυματισμό του Κόντε: «Δεν είμαι στο μυαλό τους να δω πόσο επηρεάστηκαν. Εμείς το συζητήσαμε με την έννοια ότι μιλάμε για αυτούς που υπάρχουν. Εκεί ήταν η συγκέντρωσή μας, στα παιδιά που τώρα έχουμε και που μπορούμε να βοηθήσουμε. Το ίδιο είπε και ο Πέδρο που ήταν μαζί μας στο ξενοδοχείο. Το να μιλάμε για παίκτες που δεν έχουμε είναι σαν να μιλάμε για μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ. Γιατί να μιλάμε για αυτό; Πρέπει να συγκεντρωθούμε τι θα κάνουμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αυτοί που θα είμαστε στο γήπεδο».

Για το ματς με ΟΦΗ:  «Θέλω να βγει η ομαδικότητα. Ένας λόγος που δεν φέραμε χθες τη νίκη ήταν ότι, η μπροστινή ζώνη έκανε άμυνα λίγο λιγότερο απ’ ό,τι στα προηγούμενα ματς.  Αυτό θα το δουλέψουμε και όλα τα άλλα θα τα συζητούσαμε και θα τα δούμε στο γήπεδο».

Και τέλος, για το αν έχει ξεκάθαρη εικόνα από τον ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι αυτό που τους λείπει είναι το αποτέλεσμα. Δεν είδα γενικότερα στο πρωτάθλημα καμία ομάδα εύκολη. Ίσα-ίσα βλέπω πολύ καλές μονάδες, έξυπνες κινήσεις μέσα στο γήπεδο και πρέπει να το σταματήσουμε αυτό στον αντίπαλο κι εμείς οι ίδιοι να δημιουργήσουμε κάποιες φάσεις για γκολ».