image description

Μισή ώρα καλής μπάλας ήταν αρκετή για την εντυπωσιακή Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα για να νικήσει τον ΟΦΗ (3-0 ημίχρονο, 4-1 τελικό) και να ανέβει μόνης της στη 2η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Νέων της Super League! Οι παίκτες του Χρήστου Αγγέλη ήταν σε φοβερή μέρα και αν δεν έκοβαν ρυθμό από το 30′ και δεν τράβαγαν χειρόφρενο από το 50′, το σκορ θα είχε πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μαρτυρούν αυτό τα 4 γκολ και τα 2 δοκάρια, αλλά και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, όσο τουλάχιστον ο ΠΑΣ αποφάσιζε να πατήσει γκάζι στη διάρκεια του αγώνα.

Πολλές κλάσεις διαφορά είχαν οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ να μπαίνει δυνατά από την αρχή του ματς. Στο 4ο κιόλας λεπτό ο Γωγουβίτης με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ο Μαχαιράς προειδοποίησε άλλη μία φορά στο 11ο λεπτό και από εκεί και πέρα άρχισαν τα γκολ, με τους Κύρκο και Ρίζο να είναι σε μεγάλη μέρα!

Στο 14′ ο νεαρός επαγγελματίας με τη μεγάλη ομάδα κέρδισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ από την άσπρη βούλα ο έτερος επαγγελματίας και αρχηγός της Κ19, Γιάννης Ρίζος.

Νέες χαμένες ευκαιρίες με Λάμα και Πάνου, αλλά και γκολ στο 22′ με τον Λάμα ο οποίος πήρε την τρομερή κάθετη πάσα του Κύρκου και με άψογο ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 2-0!

Στο 28′ ο ΠΑΣ βρήκε χώρο για αντεπίθεση μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Ζώνιος έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Κύρκο που αυτή τη φορά από δημιουργός έγινε εκτελεστής και περνώντας και τον τερματοφύλακα έκανε το 3-0!

Από εκεί και μετά ο ΠΑΣ έριξε ρυθμό, για να μπει και πάλι δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όπου στο 47′ ο Γωγουβίτης είχε δεύτερο δοκάρι για τον ΠΑΣ, αλλά και προσωπικό με κεφαλιά στο δεξί δοκάρι αυτή τη φορά για να φτάσουμε στο 50′ όπου η ομάδα του Χρήστου Αγγέλη πέτυχε τελικά το τέταρτο γκολ με τον Μαχαιρά, ο οποίος αξιοποίησε την πολύ όμορφη ασίστ του Ρίζου με παράλληλο γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ έδωσε μέτρα στον ΟΦΗ και αμύνθηκε, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πετύχουν κι εκείνοι ένα γκολ σε αδράνεια της άμυνας στο 81ο λεπτό. Ο Θεοδοσουλάκης ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε κόντρες μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα, μειώνοντας σε 4-1.

Η μεγάλη αυτή νίκη ήρθε υπό το βλέμμα του κ. Χριστοβασίλη, ο οποίος παρακολούθησε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού μαζί με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, Γιώργο Οικονόμου.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μόνος δεύτερος με 10 βαθμούς, 2 βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο που είναι η μοναδική ομάδα που ξεκίνησε με 4 στα 4. Έτσι την επόμενη αγωνιστική θα έχουμε ουσιαστικά ντέρμπι κορυφής στην Αθήνα!

Δείτε τις λεπτομέρειες του αγώνα ΕΔΩ