image description

Αντί για μεγάλη νίκη που θα τον έφερνε στην κορυφή της Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα αναγκάζεται σήμερα να μοιραστεί τον βαθμό της ισοπαλίας με τον ΟΦΗ μετά το 1-1 των «Ζωσιμάδων».

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι από άποψη θεάματος, που είχε πολύ ωραίο ρυθμό, πολλές φάσεις και μεγάλο άτυχο τον ΠΑΣ που έμεινε με το «αααχ» σε πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στα δύο ημίχρονα και κυρίως ως το 70’.

Δίχως υπερβολή, ήταν το πιο παραγωγικό παιχνίδι της «κυανόλευκης» ομάδας από την αρχή της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών. Έτσι, μετά από 4 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα απαντήθηκε το… περιβόητο ερώτημα αν ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε να παίξει και κάτι άλλο εκτός από άμυνα και η απάντηση είναι «ναι μπορεί», έστω κι αν του λείπει η αποτελεσματικότητα.

Το ματς «στράβωσε» νωρίς για τους Ηπειρώτες, αφού ο Λάμπρου κέρδισε και μάλιστα με χρήση VAR από τον Αγγελάκη ένα από τα πιο γελοία πέναλτι του πρωταθλήματος στο 9ο λεπτό, με τον διαιτητή να έχει «πιάτο» τη φάση και να λέει στον Λάμπρου να σηκωθεί, αλλά το VAR κάλεσε τον διαιτητή για επανεξέταση και κατάφερε να τον πείσει ότι η μικροεπαφή Λάμπρου – Εραμούσπε συνιστά παράβαση.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Νέιρα, ο οποίος παραβίασε την εστία του Λοντίγκιν μετά από 282 λεπτά που έμενε ανέπαφη. Ουσιαστικά το γκολ ήρθε ήρθε με τον μόνο τρόπο που θα μπορούσε να διασπαστεί η καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ, δηλαδή από μία στατική φάση.

Ο ΠΑΣ βρέθηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν πίσω στο σκορ και καλούταν να δείξει ότι μπορεί να έχει απαντήσεις. Με Μορέιρα, Μιλιντσεάνου, Περέα και Σάλιακα σε μεγάλα κέφια, ο ΠΑΣ έφτιαχνε συνεχώς κινδύνους για την αντίπαλη περιοχή και ευτύχησε να έχει άμεση απάντηση στο γκολ του Νέιρα, με τον Μιλιντσεάνου να κάνει στο 22’ «παρέλαση» στον άξονα, να φτάνει στη μεγάλη περιοχή και φτάνοντας στο ημικύκλιο της περιοχής με πολύ ωραίο συρτό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΑΣ μετά το γκολ άφησε την μπάλα στον ΟΦΗ να παίζει παράλληλα, πίσω ή με άστοχες προωθημένες μπαλιές και με τρομερή ταχύτητα τον «χτυπούσε» σε αντεπιθέσεις που άφηναν εκτεθειμένη την άμυνα των Κρητικών. Αυτό που όμως έλειψε στον ΠΑΣ για να πανηγυρίσει 1 ή και 2 ή ακόμα και 3 γκολ στο παιχνίδι, ήταν μία αποτελεσματική πάσα στις επικίνδυνες πλαγιοκοπήσεις ή σέντρες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η μπάλα έκανε «τσαφ» στα πόδια των παικτών του Ηρακλή Μεταξά, τη στιγμή που ήταν φάτσα με το τέρμα! Και μάλιστα είδαμε «τσαφ» μονά, διπλά, ακόμα και τριπλά. Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να συμβαίνουν, αυτά τα γκολ δεν μπορεί να χάνονται!

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πολύ δυνατά και έδειχνε ότι ήταν θέμα χρόνου το γκολ. Στο 47’ ο Σνάιντερ πέταξε την ευκαιρία, στο 56’ ο Περέα με κεφαλιά το ίδιο και φτάνουμε στο 60’ όπου χάνεται το τόπι με τον συνδυασμό των Πίρσμαν, Μιλιντσεάνου που έπαιξαν το 1-2 με τακουνάκι του Μολδαβού να βγάζει τετατετ τον Βέλγο, ο οποίος πήγε να σιγουρέψει το γκολ για τον Περέα, ο Κολομβιανός έκανε «τσαφ», η μπάλα έφτασε στον Μορέιρα, με τον Επασί να κάνει απίθανη απόκρουση στην αριστερή του γωνία!

Ο ΠΑΣ «χτύπησε» και στο επόμενο λεπτό, με τον Κάργα να πιάνει κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και να στέλνει την μπάλα σύριζα άουτ!

Κάπου στο 67’ ο Νιόπλιας κάνει αλλαγές, ο ΠΑΣ αρχίζει να κουράζεται, αφού ο Μεταξάς δεν προχωρούσε κι εκείνος σε «φρεσκάρισμα» της ομάδας, με αποτέλεσμα για μερικά λεπτά να περάσει η πρωτοβουλία των κινήσεων στον ΟΦΗ. Ο Λάμπρου κατάφερνε να δημιουργεί κάποια ρήγματα από τα δεξιά της άμυνας του ΠΑΣ, αλλά αυτός που τελικά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ήταν ο Ντουρμισάι που φαινόταν να κάνει ένα σουτ απελπισίας στο 72’ από τα 40 μέτρα, όμως η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Τελικά στο τελευταίο 20άλεπτο δεν άλλαξε και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ μοιράστηκαν τους βαθμούς και συνεχίζουν αήττητοι στο πρωτάθλημα. Στον ΠΑΣ όμως μένει η πικρία για ένα αποτέλεσμα που μπορούσε να πάρει, αλλά δυστυχώς η ατυχία έπαιξε σήμερα τον ρόλο της.

Με τέτοιες εμφανίσεις, πάντως, η ομάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Σήμερα έβγαλε ποιότητα που δεν μας είχε δείξει σε άλλα παιχνίδια και αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ της ομάδας.

*Ξεσήκωσε την κερκίδα των φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα ο Λάμπρου όταν έπιασε τα γεννητικά του όργανα προς τη μεγάλη κερκίδα. Ο Αγγελάκης, ο τέταρτος, οι βοηθοί, ακόμα και το VAR κοιμήθηκαν όρθιοι και δεν είδε κανείς την πρόκληση!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς):Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Σάλιακας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Περέα (90’+4′ Λιάσος), Μιλιντσεάνου (78′ Τριάδης), Μορέιρα

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας):Επασί, Πασαλίδης (56′ λ.τρ. Διαμαντής, λ.τρ. 65′ Κοροβέσης), Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα (83′ Σελίμοβιτς), Βούρος, Γκαγέγκος, Ντουρμισάι, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (65′ Ντε Γκούζμαν), Βαν Ντούινεν (84′ Γρίβας)