Για όλους και για όλα μίλησε ο Χρήστος Πανόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπόλοιπους «μικρούς» της Super League.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πανόπουλος μίλησε για όσα έχουν γίνει στο κομμάτι της διαιτησίας, την ΕΠΟ, αλλά και τις συζητήσεις με τον Γ.Γ. της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Θα ήθελα καταρχάς να πω, για να προλάβω τις ερωτήσεις σας, πως ήταν όλες οι ομάδες εδώ, εκτός από τη Βέροια, που δεν βρέθηκε ποτέ λόγω της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και ο Λεβαδειακός, που ήταν πλήρως ενημερωμένος, αλλά δεν ήρθε -δεν ξέρω γιατί- για οποιαδήποτε κώλυμα. Θα πρέπει να σας το πει ο ίδιος ο σύλλογος ή να μας το πει σε εμάς κάποια άλλη στιγμή.

Από εκεί και πέρα, ένα από τα βασικά θέματα που γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε είναι το περιβάλλον της διαιτησίας, για να είμαστε ξεκάθαροι. Το οποίο από την αρχή το είχαν δουλέψει και οι ”μεγάλοι” και έχουμε συμφωνήσει και εμείς. Ότι είναι σε συνάρτηση με την ανακατανομή των εσόδων που αποφασίσαμε.

Όσον αφορά στο περιβάλλον της διαιτησίας, θα κάνω μία γρήγορη διαδρομή. Πήγαμε τέσσερις φορές στην ΕΠΟ. Μόνο έρωτα δεν κάναμε. Τόσο καλό ήταν το κλίμα, αλλά, τελικά, στην τελευταία συνάντηση μάς είπαν κάντε τις προτάσεις σας και ό,τι θέλετε, επικοινωνήστε τις σε εμάς με φάκελο και από εκεί εμείς θα τις στείλουμε στην UEFA για απάντηση.

Κάναμε πράξη ό,τι μας ζήτησαν, αλλά η ΕΠΟ, όπως ξέρετε, μας έστειλε πίσω αυτές τις προτάσεις και θεώρησε πως δεν υπάρχει αναγκαιότητα να τις στείλει σε Θεοδωρίδη και Ινφαντίνο. Εμείς τις δημοσιοποιήσαμε και σε αγγλικό κείμενο και επικοινωνήσαμε με τον κύριο Θεοδωρίδη. Από τη στιγμή που δεν τις έστειλε η ΕΠΟ. Μου δήλωσε ότι ήταν άκομψο αυτό που έκανε η ΕΠΟ και μετά συζητήσαμε για λύση. Μου είπε ξεκάθαρα πως η UEFA παίρνει τις προτάσεις γραπτώς και δεν μπορεί να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Μου είπε, όμως, πως είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση αναβάθμισης της διαιτησίας και αλλαγής περιβάλλοντος.

Στις τελευταίες συζητήσεις που είχαμε με τον κ. Θεοδωρίδη -απ’ όπου έχω πάρει άδεια για να τα πω αυτά- του κάναμε μία πρόταση, να γίνει μία 2η εξαίρεση στην Ευρώπη και αυτό το μοντέλο της Ισπανίας να το κάνουμε και στην Ελλάδα, που το χρειαζόμαστε.

Το μοντέλο μιλάει για 3 αρχιδιαιτητές, ένας από ΕΠΟ και ένας από Λίγκα και ένας 3ος που θα είναι επιδιαιτητής των δύο. Μου είπε επί λέξει πως η UEFA αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα δει για λύση. Περιμένετε, μου είπαν, μία απάντησή μας μέσα στις επόμενες ημέρες για την πρόταση που κάνουμε.

Πιστεύουμε πως δεν θα πάρει καιρό. Να αρχίσουμε μία προσπάθεια για κάτι νέο. Για κάτι που έχει εφαρμοστεί στην Ισπανία. Είναι η μοναδική πιστεύω η χώρα μας με τα προβλήματά της που δικαιούται μία 2η εξαίρεση».