Το εγκώμιο του Νώντα Παντελάκη έπλεξε ο Ηρακλής Μεταξάς, καθώς με την τρομερή κάθετη πάσα στον Μίνα ουσιαστικά έκανε τη μισή ενέργεια για το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα λίγο πριν το φινάλε του ματς. Ο κ. Μεταξάς εκθείασε τον χαρακτήρα του, παρότι φέτος δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής, ενώ μίλησε και για το α’ ημίχρονο που δεν θέλει να το ξαναδεί από την ομάδα του.

Για τις «αλχημείες» που έγιναν μέχρι να βρει λύση με τον Παντελάκη στην επίθεση, πως το άλλαξε και τι είπε στο ημίχρονο στους παίκτες του: «Τι ακριβώς είπαμε δεν μπορούμε να το πούμε, είναι δικά μας αυτά. Απλά ξεκινήσαμε πολύ μουδιασμένοι. Αν έχουμε κάτι ως ομάδα αυτό είναι το πάθος. Αυτό μας  έκανε να πάρουμε κάποιους πόντους ως σήμερα. Δεν δείξαμε τίποτα σήμερα και είναι επόμενο να έχουμε μια τέτοια «αυτοκτονία» με την πάσα προς τα πίσω χωρίς θάρρος. Μιλήσαμε στο ημίχρονο, αλλάξαμε τακτικά κάποια πράγματα και μάς βγήκε.

Θέλω να σταθώ ειδικά στον Νώντα (Παντελάκη) γιατί είναι ένα παιδί που τόσα παιχνίδια κάθεται στον πάγκο, αλλά δείχνει χαρακτήρα. Δεν είναι να δείχνεις χαρακτήρα μόνο όταν παίζεις, αλλά και απ’ έξω.  Αυτό είναι το ευχαριστώ για τον χαρακτήρα του.

Για το ότι είναι και στον προπονητή να κρατάει σε εγρήγορση παίκτες του πάγκου: «Απλά ο προπονητής μπορεί να σκέφτεται 10.000 πράγματα, άμα δεν έχεις τους κατάλληλους παίκτες με τον χαρακτήρα και το πάθος αυτό, δεν θα σου βγει. Ο Νώντας είναι ένα καλό παράδειγμα για έναν τέτοιο παίκτη».

Για τα 12 γκολ του Παντελάκη στην καριέρα του: «Δεν το γνώριζα. Απλά βλέπω αυτά γίνονται στην προπόνηση και τον έβαλα στην επίθεση. Και τον Μίνα που είναι πιτσιρικάς τον έβαλα γιατί βλέπω ότι έχει κάτι και στην πορεία θα μας βοηθήσει. Σήμερα τους βάλαμε και μας βγήκε».

Τι σημαίνει το αήττητο κι αν είναι έξτρα κίνητρο να το κρατήσουν: «Όχι έξτρα. Όπως έχω ξαναπεί, πρέπει να γίνει κάτι πριν για να είμαστε μετά πιο παθιασμένοι; Θέλουμε πάντα να κρατάμε το μηδέν πίσω για να κερδίζουμε το παιχνίδι. Αυτό προσπαθούμε, ελπίζω να μας βγαίνει πιο πολλές φορές γιατί ήταν η τρίτη ισοπαλία, αλλά δεν είναι και νίκη

Για την προετοιμασία που είχε θορυβήσει: «Ήταν καλή η εικόνα μας, αλλά κάποιες λεπτομέρειες έπρεπε να αλλάξουμε.  Η αλήθεια είναι ότι αργά τις αλλάξαμε και το κάναμε πρώτη φορά στην Τούμπα. Αυτό μας βοήθησε. Δεν θέλω, όμως, να ξαναδώ τέτοιο α’ ημίχρονο».