Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη και τον έντονο προβληματισμό του για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε σχολικές μονάδες της περιοχής.

Οι βανδαλισμοί έγιναν νυχτερινές ώρες και σε σχολεία που δεν τελούν υπό κατάληψη, γεγονός που κάνει εντονότερο τον προβληματισμό για τα κίνητρα των αγνώστων.

Ο Δήμος επισημαίνει την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης των σχολικών μονάδων τις νυχτερινές ώρες αλλά και την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας ώστε να απομονωθεί κάθε ακραίο στοιχείο.

Παράλληλα σημειώνει ότι η αποκατάσταση των σχολικών μονάδων που υπέστησαν βανδαλισμούς είναι δύσκολη καθώς οι πόροι είναι περιορισμένοι. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για χρήματα των πολιτών που θα μπορούσαν να διατεθούν για παρεμβάσεις αναβάθμισης στα σχολεία.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους βανδαλισμούς που υπέστη το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από άγνωστους δράστες.

Αποτέλεσμα των βανδαλισμών είναι οι μεγάλες υλικές ζημιές στον κτιριακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό του σχολείου καθώς και η αδυναμία λειτουργίας του δια ζώσης, τουλάχιστον για σήμερα.

Η παράταξή  μας βρισκόμενη σε διαρκή επαφή με τις εξελίξεις στον τόπο, επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Ζαχαρία Σκούμπο, ο οποίος μας ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρήκε το σχολείο του σήμερα το πρωί και την απόφαση τα μαθήματα να γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τέτοια φαινόμενα, ειδικά σε χώρους που καλλιεργείται η παιδεία και ο πολιτισμός, είναι ανεπίτρεπτα, καταδικαστέα και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτρεπτικά πολύ περισσότερο όταν αυτά πιθανά υποκινούνται από ακραίες αντιλήψεις.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» από το θεσμικό της ρόλο, τόσο μέσα από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στην οποία συμμετέχει, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο θα αναδείξει το θέμα, ενώ δηλώνει παρούσα για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας απαιτηθεί από τους υπεύθυνους του 4ου Γυμνασίου.

(Φώτο αρχείου)