image description

Τα… χειμερινά του φοράει ο αγωνιστικός χώρος στους “Ζωσιμάδες”, καθώς η εταιρία Grassform που έχει αναλάβει τη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων, μαζί τον γεωπόνο της ΠΑΕ, προχωρούν σε επισπορά με ψυχρόφιλη ποικιλία σπόρου.

Η επισπορά έγινε αυτές τις μέρες που υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος και πριν αρχίσουν τα έντονα κρύα και οι βροχές στην πόλη, ώστε ο αγωνιστικός χώρος να παραμείνει πράσινος και ανθεκτικός τον χειμώνα που μας έρχεται.

Η ψυχρόφιλη ποικιλία αντέχει περισσότερο σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ ο θερμόφιλος αρχίζει να κιτρινίζει τον χειμώνα. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε φθινόπωρο και άνοιξη με αντίστροφη σειρά στην ποικιλία σπόρου.

Συνδυαστικά με την επισπορά θα έχουμε απ’ αυτόν τον μήνα και τη χρήση των ειδικών λαμπών που θα μεταφερθούν σε λίγες μέρες από το Πανηπειρωτικό στους “Ζωσιμάδες” για να αποθηκευτούν μόνιμα.

Θυμηθείτε ΕΔΩ και κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο τεχνικός σύμβουλος χλοοτάπητα της Grassform ο κ. Γκριμότσης σχετικά με τις ποικιλίες σπόρων και τα γήπεδα της Super League.

Στο παρακάτω βίντεο η εικόνα που έχουν σήμερα οι “Ζωσιμάδες”.