image description

Την ανάγκη αύξησης του εμβολιασμού ώστε να θωρακιστεί η περιοχή έναντι της πανδημίας, υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε μία σταθερή κατάσταση όσον αφορά την εξέλιξη των κρουσμάτων αλλά οι αριθμοί δεν είναι χαμηλοί.

«Καταγράφονται αρκετά κρούσματα σε ημερήσια βάση και χωρίς ακόμη να έχουμε εισέλθει στον χειμώνα και στους κλειστούς χώρους που δυνητικά μπορεί να φέρουν αύξηση. Η κατάσταση στα σχολεία εξελίσσεται ομαλά κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι η κανονική λειτουργία του Πανεπιστημίου. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων και στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και στους φοιτητές μας και ελπίζουμε ότι η χρονιά θα εξελιχθεί ομαλά» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό είπε ότι τα ποσοστά είναι χαμηλά ενώ η καθημερινή προσέλευση για την πρώτη δόση είναι απελπιστικά μικρή.

«Σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας, ειδικά μεγάλων ηλικιών δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί. Πρέπει να πείσουμε όλους ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος. Αν θέλουμε να επανέλθουμε στην ομαλότητα και να κερδίσουμε τη ζωή μας, το μοναδικό όπλο είναι ο εμβολιασμός. Πρέπει να θωρακιστούμε και να διατηρήσουμε ένα υγειονομικό πλεονέκτημα ώστε να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της πόλης» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Εγκαίνια της νέας μονάδας ΚΕΘΕΑ

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου παρέστησαν σήμερα στα εγκαίνια των νέων μονάδων του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, στα Καρδαμίτσια.

Ο κ. Ελισάφ εξήρε την προσφορά του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε δράση που αναπτύσσει.