image description

Τον Sid Ganis, ένα από τα πιο διάσημα και πετυχημένα στελέχη της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς και στελέχη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο, με καταγωγή από τη Ρωμανιώτικη Κοινότητα των Ιωαννίνων θα βραβευθεί το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» και θα του απονεμηθεί το μετάλλιο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τον καλωσόρισε στα Γιάννινα σημειώνοντας ότι η επίσκεψη του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή.

«Πρόκειται για μία σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου κινηματογράφου που έρχεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Σκοπός είναι η ανάπτυξη δράσεων στην Ελλάδα που έχουν σχέση με τον κινηματογράφο. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την υποδειγματική συνεργασία που έχουμε και για την επίσκεψή τους στην περιοχή μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

«Τα Γιάννενα είναι το σπίτι μου και αυτή την στιγμή είμαι χαρούμενος επειδή βρίσκομαι στο σπίτι μου» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Sid Ganis, ο οποίος «γνώριζε» την πόλη μέσα από τις αφηγήσεις του παππού και της γιαγιάς του.

«Τώρα είμαι εδώ. Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργάζομαι με την Ελληνοαμερικανή Ένωση και προωθώ τη συνεργασία Ελλάδας – Αμερικής, ειδικότερα στον τομέα του πολιτισμού. Η συνεργασία Ελλάδας – Αμερικής είναι από αυτές που έχουν πολλά πλεονεκτήματα», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος εξήρε την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και τον Δήμο Ιωαννιτών αποτέλεσμα της οποίας είναι και η παρουσία του Sid Ganis στην πόλη.