Δεν είναι ξεκάθαρη η υπεροχή του Ολυμπιακού στη στατιστική. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματικά σήμερα τον κοίταξε στα μάτια, δεν του επέτρεψε να απειλήσει με “καθαρές” φάσεις και αν ήταν λίγο πιο προσεκτική η “κυανόλευκη” άμυνα σε στατικές φάσεις, θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Ολυμπιακός είχε 13 τελικές ο ΠΑΣ 9, με τις δύο ομάδες να έχουν από 7 και 6 τελικές αντίστοιχα μέσα από την περιοχή με σουτ ή κεφαλιές. Περισσότερες οι αποκρούσεις που χρειάστηκαν, βέβαια, από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, μιας και ο Ολυμπιακός είχε τελικές προς την εστία.

Όσον αφορά τις επιθετικές πάσες, είναι αξιοσημείωτο ότι ο ΠΑΣ έβγαλε 42 έναντι μόλις 35 του Ολυμπιακού! Ένα δείγμα του ότι ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε πολύ σε παράλληλο ποδόσφαιρο, χωρίς να περνάνε οι κάθετες πάσες και οι μπροστινές μπαλιές, αν και είχε μεγαλύτερο κατοχή μπάλας.

Η άμυνα του ΠΑΣ έκανε αρκετές επεμβάσεις, 25 συνολικά έναντι 19 του Ολυμπιακού, σχεδόν μοιρασμένα τα κλεψίματα με 29 για τον ΠΑΣ και 27 για τον Ολυμπιακό, ενώ μοιρασμένα ήταν και τα λάθη με 41 για τον ΠΑΣ και 39 για τον Ολυμπιακό.

Τέλος, πιο εύστοχος ο ΠΑΣ στα δικά του γεμίσματα έναντι του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά