image description

Νικηφόρο ξεκίνημα των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ με 3-1 απέναντι στις Αμαζόνες Θεσπρωτίας, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος γυναικών.

Η νεανική ομάδα των Ιωαννίνων, με 9 αθλήτριες στη σύνθεσή της κάτω των 18 ετών, στάθηκε περίφημα και πήρε το πρώτο της τρίποντο για φέτος απέναντι στη μαχητική και δυνατή ομάδα της Παραμυθιάς.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με καταρρακτώδη βροχή και τις νεαρές αθλήτριες των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων παίζοντας στρωτό και γρήγορο ποδόσφαιρο, κάνοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ. Οι Αμαζόνες προσανατολίστηκαν να χτυπήσουν σε αντεπιθέσεις με τη μαχητική Ειρήνη Μπεράτη, που βρήκαν όμως πάνω στο αμυντικό τείχος των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ.
Η πίεση των κοριτσιών των Ιωαννίνων οδήγησε τις Αμαζόνες σε λάθος και τη Τζίμα Φωτεινή να σημειώνει αυτογκόλ στο ’40.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αμαζόνες μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν για την ισοφάριση. Ωστόσο στο ’66, ύστερα από καλοχτυπημένο κόρνερ της Αιμιλίας Δασκάλου, η Μόνικα Καϊτατζή έκανε με κεφαλιά το 2-0 για τους ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ. Η αντίδραση των Αμαζόνων ήταν άμεση και η Ειρήνη Μπεράτη μείωσε σε 2-1 στο ’69. Στο ’85 η Αθανασία Τζίμα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κάτι που δεν συγχώρεσαν οι νεαρές αθλήτριες του Ηλία Αντώνογλου, σκοράροντας για 3η φορά, με τη Μόνικα Καΐτατζή, ύστερα από υπέροχο συνδυασμό.

Η λήξη βρήκε τα κορίτσια των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ να αγκαλιάζονται και να πανηγυρίζουν το πρώτο τρίποντο για φέτος. Επόμενη αναμέτρηση για τα νεαρά κορίτσια των Ιωαννίνων, στις 31 Οκτωβρίου, εκτός έδρας, απέναντι στον Κεραυνό Θεσπρωτικού.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ (Ηλίας Αντώνογλου): Σοφία Καλαμπακιώτη, Μάρθα Παΐλα, Ελένη Μπολιεράκη, Αθηνά Τσαρή, Ισαβέλα Πριλίγκου, Κατερίνα Φώτη, Αιμιλία Δασκάλου, Ζωή Τσαπραλή (’63 Αντιγόνη Σπηλιά), Ελπίδα Μπούρη, Μόνικα Καϊτατζή, Ζωή Ντότη (’60 Κωνσταντίνα Τζίμα) και Χριστίνα Μαργιόλα, Φωτεινή Χαραλαμποπούλου, Σμαράγδα Μητρογεώργου.

Αμαζόνες Θεσπρωτίας (Σωτήρης Περετζούκας): Στέφου Θ., Μπεράτη Ε., Τζίμα Α., Ζεϊμπέκογλου Φ., Δήμα Α., Λουκά Γ., Τσαγκαράκη Α. (’82 Κατέρη Α.), Τζίμα Ρ., Χρήστου Μ., Γρίβα., Μπόλωση Μ.

Διαιτητές της αναμέτρησης: Καραγιάννης Θεόδωρος με βοηθούς τους Αλευρή Κωνσταντίνα και Βαρελή Βασίλειο, της Ε.Π.Σ. Άρτας.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

  • ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ – Αμαζόνες Θεσπρωτίας: 3-1 (2*Μόνικα Καϊτατζή, αυτογκόλ – Ειρήνη Μπεράτι)
  • ΠΑΟ Κοίλων Κοζάνης – Κεραυνός Θεσπρωτικού: 2-2 (Μαγγιρίδου, Παρδάλη – 2*Παππά)
  • Βέροια Γ.Π.Ο. – Α.Ο. Κέρκυρα 1996: Αναβολή

Η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική:

  1. ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ 3
  2. Κεραυνός Θεσπρωτικού 1
  3. Π.Α.Ο. Κοίλων Κοζάνης 1
  4. Αμαζόνες Θεσπρωτίας 0
  5. Α.Ο. Κέρκυρα 1996 0
  6. Βέροια Γ.Π.Ο. 0

Επόμενη η 2η αγωνιστική (31-10-2021):

  • Κεραυνός Θεσπρωτικού – ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ
  • Αμαζόνες Θεσπρωτίας – Βέροια Γ.Π.Ο.
  • Α.Ο. Κέρκυρα 1996 – Π.Α.Ο. Κοίλων Κοζάνης