Στη συνέντευξη τύπου που έγινε μετά το παιχνίδι και στην οποία οι δημοσιογράφοι στέλνουν γραπτά τα ερωτήματά τους να απαντηθούν από τους δύο προπονητές ο κ. Μεταξάς ανέφερε ότι είχε δώσει εντολή στον Κάργα να εκτελέσει το πέναλτι, λόγω του ότι ο Εραμούσπε είχε βγει αλλαγή και πήρε την ευθύνη πάνω του που δεν επέμεινε όταν είδε να πηγαίνει ο Περέα.

«Δεν είδαμε ποιοτικό παιχνίδι, είχε αγωνία γιατί ήταν κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες και όποιος έβαζε το γκολ ήταν πιθανό να νικήσει. Πιο πολύ περιμέναμε την ισοπαλία, αλλά με το γκολ από κόρνερ του Απόλλωνα και το δικό μας χαμένο πέναλτι μένει η νίκη στον γηπεδούχο».

Ποιο ήταν το επιθετικό πλάνο, γιατί η ομάδα έβγαλε πρώτη ευκαιρία στο 85’: «Δεν το είδαμε έτσι. Ο Περέα και στο α’ ημίχρονο μπήκε κάποιες φορές επικίνδυνα. Οι δημοσιογράφοι λένε φάση μόνο άμα την αποκρούσει την μπάλα ο τερματοφύλακας, όμως εγώ βλέπω και φάσεις που δεν τις φέραμε ως το τέλος. Είχαμε τον Πίρσμαν, τον Σάλιακα και τον Περέα με δυνατά περάσματα από το πλάι. Είχαμε φάσεις, αλλά όχι αρκετές και ποιοτικές για να βάλουμε 2 γκολ».

Για το ότι δεν υπήρχαν καλές επιλογές παρά την κατοχή μπάλας και αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: «Κι εμείς κερδίζαμε παιχνίδια με λιγότερη κατοχή μπάλας. Όταν η κατοχή δεν έχει αποτέλεσμα και πλάνο πως θα μπει στην περιοχή, τότε τι να την κάνω την κατοχή; Είχαμε σχεδιάσει ένα πλάνο, αλλά δεν το ακολουθήσαμε. Και πάλι όμως θα μπορούσαμε να πάρουμε τον βαθμό. Πρέπει πάντως να ακολουθούμε πιο πιστά το πλάνο και να βγάζουμε περισσότερες ευκαιρίες».

Για το γκολ από στατική φάση και αν η επιλογή να εκτελέσει το πέναλτι ο Περέα ήταν δικιά του: «Οι στημένες φάσεις είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Το δουλεύουμε. Από καραμπόλα μπήκε το γκολ, αλλά έπρεπε να είμαστε εκεί και στη δεύτερη και στην τρίτη μπαλιά.

Αυτός που έχουμε ως πρώτη επιλογή για τα πέναλτι είναι ο Εραμούσπε, αλλά είχε βγει αλλαγή. Είχα πει στον Κάργα, αλλά είδα ότι έδωσε την ευθύνη στον Περέα και όταν τη δίνει ο αρχηγός μετά δεν χρειάζεται να επέμβω εγώ. Ήταν δικό μου το λάθος».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Μεταξά και Φέστα