image description

Ιστορικές στιγμές για το ποδόσφαιρο κοριτσιών στα Ιωάννινα. Για πρώτη φορά ομάδα ποδοσφαίρου αποτελούμενη αποκλειστικά από κορίτσια, συμμετέχει στο πρωτάθλημα υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου!

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου κοριτσιών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, αποτελούμενη αποκλειστικά από 17 κορίτσια κάτω των 13 ετών, έδωσε τον πρώτο της αγώνα το Σάββατο 23-10-2021 στις εγκαταστάσεις του Α.Ο. Γιάννινα, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Τα νεαρά κορίτσια των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ στάθηκαν περίφημα στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών.

Ας τονιστεί βέβαια και η άξια συμπεριφορά των αθλητών του Α.Ο. Γιάννινα, των προπονητών και των γονέων τους που επέδειξαν ήθος, αγωγή και σεβασμό!

Οι αγώνες των νεαρών κοριτσιών της Ακαδημίας των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Για την ιστορία, το πρώτο γκολ της Ακαδημίας των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ το πέτυχε η Θάλεια Ζαφείρη και το δεύτερο η Ζωή Ντότη.

Οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, καλλιεργούν το ποδόσφαιρο κοριτσιών στα Ιωάννινα και έχουν την αγωνιστική ομάδα να συμμετέχει με αξία στη Γ’ Εθνική της Ε.Π.Ο. Μια ομάδα που αποτελείται αποκλειστικά από νεαρά κορίτσια των Ιωαννίνων που αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλησαν να αθληθούν και να διακριθούν σε αυτό.

Με τη λειτουργία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου κοριτσιών, οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ δίνουν τη δυνατότητα στα νεαρά κορίτσια κάτω των 13 ετών να αθληθούν στο ποδόσφαιρο και να κοινωνικοποιηθούν με κορίτσια.

Προπονητής είναι ο κ. Ηλίας Αντώνογλου κάτοχος διπλώματος UEFA C’, απόφοιτος ΙΕΚ προπονητικής και με άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι ο ίδιος προπονητής στην Ακαδημία αλλά και στην αγωνιστική ομάδα των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια στην εξέλιξη των αθλητριών.
Η Ακαδημία των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ έχει μάλιστα τη δική της σελίδα στο Internet (http://akadimia.apirotan.eu) και δική της σελίδα στο Facebook (akadimia.apirotan.wft).

Η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου κοριτσιών είναι ραγδαία, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην πόλη των Ιωαννίνων. Πέρα από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου κοριτσιών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, είναι δεκάδες τα κορίτσια που συμμετέχουν και στις υπόλοιπες ομάδες υποδομών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, μιας και το ποδόσφαιρο προσφέρει συνολική εκγύμναση και προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, της ομαδικότητας, της κοινωνικής νοημοσύνης και της ενεργής επίτευξης στόχων που ταιριάζουν απόλυτα στη σύγχρονη γυναίκα. Για αυτούς τους λόγους εξ άλλου το ποδόσφαιρο είναι το πρώτο άθλημα επιλογής από τα κορίτσια σε χώρες της βόρειας Ευρώπης όπως Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία αλλά και στις Η.Π.Α.

Η μεγάλη συμμετοχή των κοριτσιών στο ποδόσφαιρο στα Ιωάννινα, οφείλεται δε, σε μεγάλο βαθμό στις αναπτυξιακές δράσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, πριν 3 χρόνια, που φιλοξένησαν την Εθνική Ελλάδας Κορασίδων και το Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Γυναικών Ηπείρου.