Το ευρωπαϊκό ταξίδι άρχισε και το που θα μας βγάλει δεν μπορεί να το ξέρει κανείς! Με μια μεγαλειώδη εμφάνιση, απότοκο της πολύ καλής ανάλυσης του αντιπάλου του, ο ΠΑΣ κέρδισε με 3-0 την Οντ Γκρένλαντ και συνδύασε το ντεμπούτο σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση μ’ ένα ιστορικό θρίαμβο που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα!

Τεράστια εμφάνιση του ΠΑΣ που θα πάει σε μία εβδομάδα στο Σκίεν της Νορβηγίας να υπερασπιστεί ένα σκορ ασφαλείας, αλλά όχι επανάπαυσης. Ο ΠΑΣ δεν είναι έμπειρος σε τέτοιες διοργανώσεις και δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μεγάλο αποτέλεσμα. Αντιθέτως με σοβαρότητα και πειθαρχία και με προσήλωση στις εντολές του τεχνικού τημ, θα πρέπει να πάει να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη Πετράκη για το στήσιμο της ομάδας, πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που έκαναν εκπληκτική εμφάνιση, με Ακόστα, Ναδάλες, Μπέριο, Πασχαλάκη να πιάνουν το άριστα, σε μία ομάδα, όμως, που δεν υστέρησε κανείς.

Τελικώς οι Νορβηγοί αποδείχτηκε ότι όντως δεν είχαν ιδέα με ποιον έπαιζαν, ενώ το δικό τους παιχνίδι ήταν απόλυτα προβλέψιμο. Άλλο ένα 90λεπτο να έπαιζαν έτσι, γκολ δεν θα έβαζαν. Τα άκρα «κλείδωσαν» με Καρανίκα-Κοζορώνη και Ναδάλες-Ακόστα, ενώ όσες σέντρες πέρασαν, είχαν αποδέκτη τον Μπέριο που ήλεγξε την εναέρια κυκλοφορία.

Στην επίθεση ο ΠΑΣ ευτύχησε να είναι αποτελεσματικός, αφού στο 7ο κιόλας λεπτό ο Μιχαήλ από κόρνερ του Ακόστα έκανε το 1-0. Στο 31’ η γλυκιά σέντρα του Καρανίκα είχε αποδέκτη τον Ναδάλες που βρίσκει τελικά εκείνος την μπάλα και όχι ο Ακόστα. Η UEFA διόρθωσε μετά το ματς τον σκόρερ δίνοντας τον Ναδάλες.

Το 3-0 έγινε στην επανάληψη από τον Ακόστα, που πήρε το ριμπάουντ μετά το χαμένο τετ-α-τετ του Φερφελή στο 68’.

Το τέλος του αγώνα βρήκε μια ολόκληρη πόλη να είναι στον 7ο ουρανό!

Η χορηγία μετάδοσης του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Odd ήταν μια χορηγία της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ