Τα παράπονά του για την κατάσταση που υπάρχει στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας εξέφρασε ο πρόεδρος της ομάδας χάντμπολ του Α.Ο. Ιωαννίνων, Γιάννης Καραμπίνας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν τηρήθηκε η συμφωνία «κυρίων» που είχε γίνει στην Περιφέρεια Ηπείρου να είναι μόνο για το βόλεϊ και το χάντμπολ στο κλειστό, με συνέπεια να είναι πάλι αδικημένο το χάντμπολ στις ώρες προπόνησης, ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση του αντιτίμου για κάθε ώρα προπόνησης που από τα 3 ευρώ πήγε στα 5.

Επίσης σχολίασε τη μηδαμινή συνεισφορά του Δήμου Ιωαννιτών στον αθλητισμό, εν αντιθέσει με άλλες πόλεις που οι Δήμοι ενισχύουν οικονομικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καραμπίνας είπε στην εκπομπή «Στη Λακούβα» με τον Μιχάλη Μερτζιανίδη:

«Είναι μειονέκτημα ότι δεν γυμναζόμαστε 4-5 φορές την εβδομάδα όπως άλλες ομάδες που είναι στην Α2. Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αποφάσισε να μας τιμωρήσει και μας έδωσε 2 φορές την εβδομάδα. Δεν μπορεί να είναι πάντα σε μειονεκτική θέση το χάντμπολ γιατί έτσι αποφασίζουν κάποιοι. Από τις 30 Αυγούστου είχαμε υποσχέσεις ότι θα βρεθεί λύση. Είχαμε συμφωνία κυρίων ότι στη Λιμνοπούλα θα παίζονται μόνο βόλεϊ και χάντμπολ και ξαφνικά κάθε χρόνο εμφανίζεται και μία ομάδα μπάσκετ. Μαθαίνω ότι κάποιοι από τη διοίκηση παρακαλούσανε τον Βίκο Σπάρτακο να έρθει.

Το γυμναστήριο είναι στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 20 ετών. Δεν είναι για πολιτιστικό κέντρο, αλλά να μπορούμε να έχουμε τα βάρη μας, να έχουμε τη σάουνα η οποία ξηλώθηκε αντί να λειτουργήσει. Παίζαμε με την Αξιούπολη και στα αποδυτήρια υπήρχαν μόνο 4 καρέκλες για 16 αθλητές και γίναμε ρόμπα. Άλλα μας υποσχέθηκε η διοίκηση και άλλα έχουμε.

Πρέπει να υπάρχει συνεργασία της διοίκησης με τα σωματεία και όχι να κοινοποιούνται αποφάσεις, όπως έγινε με το ενοίκιο χρήσης που από 3 ευρώ την ώρα πήγε στα 5. Εγώ διαφωνώ κάθετα με το ενοίκιο από το 2015 που το επέβαλε η προηγούμενη διοίκηση. Είναι εθνικό δημόσιο γυμναστήριο. Ο Δήμος Ιωαννιτών κάνει κι αυτός το ίδιο στα σχολικά γυμναστήρια. Ξέρει μόνο να βραβεύει. Όλες οι πόλεις δίνουν κάποια χρήματα για τον αθλητισμό. Εδώ δόθηκαν κάποια χρήματα το 2018 περίπου 1200 ευρώ κι αυτό ήταν όλο.

Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις σήμερα πρωταθλητισμό. Πρέπει να είσαι με το χέρι στην τσέπη και κανείς να μη σου δίνει σημασία. Είναι ήρωες όσοι ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και γι’ αυτό δεν κάθονται οι παράγοντες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό πολλά χρόνια, γιατί βαριούνται να πληρώνουν.

Έφυγε η άρση βαρών από την αίθουσα που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και πήγε στη νέα αίθουσα που είχε φτιάξει η Περιφέρεια Ηπείρου. Είχαμε συμφωνήσει αυτός ο χώρος να γίνει γυμναστήριο για τις αθλοπαιδιές και έγινε αποθήκη. Μαζέψαμε όλα τα άχρηστα των Αθηνών και δεν έχουμε τι να τα κάνουμε. Πήραμε ό,τι δεν χρειάζονταν. Είμαστε πόλη που κάνει πρωταθλητισμό παντού, αλλά δεν παίρνει αυτό που της αναλογεί. Κι ευθύνη έχω κι εγώ που ήμουν σε θέσεις ευθύνης. Τα έβαλα με υπουργούς και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Ιωαννίδη μπορεί να ήμασταν πολιτικοί φίλοι, αλλά όχι προσωπικοί, γιατί ήταν κατά των Ιωαννίνων. Πασχίζουμε όλοι για τον αθλητισμό της πόλης, ανεξάρτητα από κόμματα.

Δεν υπάρχει βοήθεια από κανέναν, άλλοι Δήμοι καλύπτουν μέχρι και τις μετακινήσεις των ομάδων τους. Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε 3 χρόνια προετοιμασία και δεν τον βοήθησε κανείς πλην του συλλόγου του και της οικογένειάς του. Όταν έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης έπεσαν πάνω του να φωτογραφηθούν μαζί του. Δύο Γιαννιωτώπουλα έπαιξαν στο πανευρωπαϊκό του beach handball και δεν ασχολήθηκε κανείς».

Όλη η συνέντευξη μαζί με τις αναφορές στο πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας χάντμπολ του Α.Ο. Ιωαννίνων, αλλά και τα όσα σχεδιάζονται μελλοντικά από το 1:00:15 του παρακάτω ηχητικού.