image description

Κάπου θα ξέσπαγε η συσσωρευμένη ενέργεια των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα και επιτέλους το μεγάλο αποτέλεσμα ήρθε! Ο ΠΑΣ με εμφάνιση που κατά περιόδους ξεσήκωσε τον κόσμο στις κερκίδες, έφτασε στο επιβλητικό 3-0 επί του Παναιτωλικού και έδειξε ποιος είναι το αφνετικό στα Δυτικά!

Παράλληλα έδιωξε το άγχος της βαθμολογίας, αφού ήδη έφτασε στους 13 βαθμούς και προσωρινά είναι 5ος, περιμένοντας το αυριανό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για να δει αν θα κερδίσει τη μία ακόμα θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο κ. Μεταξάς είχε ζητήσει από χθες δύο πράγματα. Το ένα φυσικά να μπει η ομάδα του με πάθος και το άλλο να μην αρκεστεί στο ένα γκολ, αλλά να κυνηγήσει η ομάδα του και μεγαλύτερα σκορ για να “ξεμπουκώσει”. Και παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με 5-4-1, παίζοντας αρκετά αμυντικά, ο ΠΑΣ κατάφερνε με τις πλαγιοκοπήσεις να υπενθυμίζει ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να γίνει επικίνδυνος.

Οι πρώτες προειδοποιητικές βολές από Σνάιντερ, Περέα, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι ήταν χωρίς… σκάγια, αφού τα επικίνδυνα γυρίσματα δεν έβρισκαν συμπαίκτη στη μεγάλη περιοχή. Ο ΠΑΣ όμως είχε τον έλεγχο του ματς και με υπομονή έψαχνε να βρει τους διαδρόμους.

Τελικά σε μία ανύποπτη φάση στο 32′ η αντίπαλη άμυνα “ξεκλείδωσε”. Ο Μαλής φαινόταν να έχει ελέγξει την μπάλα πριν βγει κόρνερ προ του Περέα και με ντρίμπλα τον άφησε πίσω του, όμως εκεί χρησιμοποίησε τον αγκώνα του, ρίχνοντας στο έδαφος τον Κολομβιανό. Το VAR και ο Ευαγγέλου κάλεσε τον Τζήλο να δει τη φάση και ο διαιτητής έκρινε ότι υπήρχε παράβαση και κίτρινη στον Μαλή.

Χωρίς αμφισβήτηση την μπάλα πήρε για την εκτέλεση ο Εραμούσπε, που με αριστοτεχνική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” σχεδόν της δεξιάς γωνίας του Μελίσσα, κάνοντας το 1-0. Επιτέλους, μετά από 6 ματς που ο ΠΑΣ κυνηγούσε στο σκορ, αυτήν τη φορά προηγήθηκε και ευτυχώς δεν επαναπαύθηκε στο 1-0, αλλά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με την επόμενη πλαγιοκόπηση να φέρνει το γκολ!

Στο 37′ ο Μιλιντσεάνου έφυγε ωραία από τα αριστερά, γύρισε παράλληλα στη γραμμή της εστίας, με τον Περέα να κάνει με τακουνάκι το 2-0 και να σπάει κι εκείνος το ρόδι στο σκοράρισμα! Ήταν ένα γκολ που το έψαχνε πολύ και τον είχε αγχώσει πολύ ως τώρα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το σκορ δεν άλλαξε, ούτε η εικόνα, αφού ο ΠΑΣ είχε σταθερά την κατοχή της μπάλας στα επίπεδα κοντά στο 55%-60%.

Στο β’ μέρος το παιχνίδι φαινόταν ότι θα άνοιγε αφού ο Παναιτωλικός θα πίεζε να μειώσει γρήγορα στο σκορ, όμως την πρώτη μεγάλη φάση την έχασε στο 48′ ο Περέα που έκανε τρομερή κούρσα, αλλά από πλάγια θέση πήγε να περάσει και τον Μελίσσα χωρίς επιτυχία.

Στο 57′ ο Βέργος χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-1, όταν πήρε κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Λοντίγκιν με μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν και στην αμέσως επόμενη φάση κερδίζει κόρνερ ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γκαρντάβσκι το εκτελεί, σημαδεύει τον Κάργα που με τρομερό άλμα νικάει τους πάντες στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά γράφει το 3-0!

Το δίλεπτο αυτό ήταν το σημείο κλειδί του αγώνα, αφού αν είχε σκοράρει ο Βέργος το ματς θα ήταν τελείως διαφορετικό.

Παρά το καθαρό προβάδισμα του ΠΑΣ, το ματς δεν “έσβησε” στα τελευταία λεπτά, ο Παναιτωλικός βγήκε ψηλά, ο ΠΑΣ χτύπησε σε αντεπιθέσεις και έχασε ευκαιρίες με Σνάιντερ και Μιλιντσεάνου, τις οποίες εξουδετέρωσε ο Μελίσσας.

Ο Παναιτωλικός έψαξε το γκολ της τιμής, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει στις μεγάλες ευκαιρίες του 86′ και του 88′. Στην πρώτη περίπτωση σε κεφαλιά του Μαλή ο Λοντίγκιν έκανε μία ακόμα μεγάλη επέμβαση, με τον Καρέλη από πλάγια θέση να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο Βέργος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ βλέποντας τον Λοντίγκιν εκτός θέσης, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Κάπου εκεί το ματς κρίθηκε οριστικά και ο ΠΑΣ πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με τον κόσμο να αποθεώνει στο τέλος παίκτες και Μεταξά!

Ακολουθεί το διάλειμμα για τις Εθνικές, όπου σίγουρα αυτές οι 15 μέρες προσφέρονται για ψυχολογική εκτόνωση, ώστε η ομάδα να επιστρέψει σε 15 μέρες για τη δύσκολη συνέχεια και τα παιχνίδια με Άρη εκτός και ΑΕΚ εντός έδρας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας (68′ Τριάδης), Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν – Σνάιντερ (69′ Μορέιρα), Καραχάλιος (85′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (62′ Οικονομόπουλος) – Μιλιντσεάνου (84′ Μίνα), Περέα.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας – Αποστολάκης, Μπακαδήμας, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (52′ Μπελεβώνης Στ.) – Λούι (46′ Καρέλης), Τσιγγάρας, Φλόρες, Ντουάρτε – Βέργος.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες του ματς ΕΔΩ