image description

Ικανοποιητική είναι η εικόνα που διατηρεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στις ομαδικές και ατομικές στατιστικές κατηγορίες και δεν παρατηρούνται πολύ μεγάλες μεταβολές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο απολογισμό που είχαμε κάνει στην πρώτη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΠΑΣ έχει καταφέρει να διατηρήσει την 5η θέση στη βαθμολογία.

Εχθρός του καλού, όμως, είναι το καλύτερο κι αυτό σημαίνει ότι σίγουρα μπορούν να βελτιωθούν κάποιοι δείκτες. Αν για παράδειγμα περιορίζονταν τα λάθη και ανέβαινε η αναλογία γκολ/τελική προσπάθεια που τώρα είναι 1/9.2, σίγουρα ο ΠΑΣ θα μπορούσε να έχει κάποιες βλέψεις για εξάδα ή τουλάχιστον να μπορεί να είναι σε μία απόσταση που να θεωρείται ότι την παρακολουθεί, άρα τον διασφαλίζει ότι θα είναι συνεχώς μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις.

Πάμε να δούμε ορισμένους από τους πιο ενδιαφέροντες αριθμούς των Ηπειρωτών.

-Συνολικά αγωνίστηκαν μέχρι τώρα 21 ποδοσφαιριστές. Σε σύγκριση με τον απολογισμό των πρώτων πέντε αγωνιστικών προστέθηκε μόνο ο Οικονομόπουλος ως νέο πρόσωπο. Αν, πάντως, υπολογίσουμε και τον αγώνα κυπέλλου, εκεί προσθέτουμε και τον νεαρό Γιάννη Ρίζο.

Οι παίκτες που δεν έχασαν ούτε λεπτό από τα 859 λεπτά που αγωνίστηκε η ομάδα, είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο Γιάννης Κάργας, ο Χουάν Ντομίνγκεθ και ο Μάρβιν Πίρσμαν.

Πάμε σε ομαδικά στατιστικά:

-Ο ΠΑΣ Γιάννινα διαθέτει την καλύτερη αναλογία στα γκολ/τελική προσπάθεια των αντιπάλων του. Διαθέτει, άλλωστε, τη 2η καλύτερη άμυνα με 6 γκολ παθητικό, που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο δέχεται 0,66 γκολ ανά παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είναι στο 0,82 γκολ και ο Ολυμπιακός στο 0,86/παιχνίδι.

-Στην κατηγορία «ασίστ με χαμένο γκολ» ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι δεύτερος έχοντας χάσει 5 σχεδόν σίγουρα γκολ! Έξι ασίστ με χαμένο γκολ έχει ο ΠΑΟΚ και πίσω από τον ΠΑΣ με 4 χαμένες ευκαιρίες είναι οι Ατρόμητος και ΑΕΚ.

-Από 2η ομάδα σε αποκρούσεις σε όλη τη Super League, έπεσε στην 9η θέση με34, δείγμα και μια βελτίωσης της άμυνας, αφού ο αντίπαλος φτιάχνει πιο δύσκολα ευκαιρίες μέσα από την περιοχή. Πρώτη ομάδα σε αποκρούσεις είναι ο Παναιτωλικός με 48.

-Παραμένει 3ος σε κλεψίματα με 219. Περισσότερα έχουν ο Άρης με 227 και ο Παναθηναϊκός με 224. Σαφώς ένα δείγμα βελτίωσης στο πρέσινγκ του αντιπάλου.

-Είναι 4η  ομάδα στο πρωτάθλημα σε λάθη με 368. Υποχώρησε κατά μία θέση στην κατηγορία αυτή. Πρώτος είναι ο Άρης με 379, ακολουθεί δεύτερος ο Παναθηναϊκός με 371 και τρίτος είναι ο Ατρόμητος με 369.

-Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο ΠΑΣ Γιάννινα στις τελικές του προσπάθειες, ωστόσο παραμένει χαμηλά. Έχει κάνει 83 τελικές τον κατατάσσει στη 10η θέση των ομάδων με τις περισσότερες τελικές, από 13ος που ήταν! Τις περισσότερες τελικές δημιουργούν ο Ολυμπιακός (120), αλλά και ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΣ,ο Άρης (116).

-Στη μέση σχεδόν βρίσκεται στις επιθετικές πάσες που γίνονται. Είναι 8ος με 433 επιθετικές πάσες.

-Στις επεμβάσεις είναι 6η ομάδα με 131 και πρώτο στην κατηγορία αυτή τον ΟΦΗ με 165.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει σημαδέψει ούτε μία φορά το δοκάρι, αφού στο γκολ του Μπρένερ δεν προσμετρήθηκε η προσπάθεια ως δοκάρι, αλλά ως γκολ.

Ας δούμε τώρα και ορισμένα ατομικά στατιστικά των παικτών που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον:

-Τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα στην κατηγορία συνεχίζει να έχει ο Μανώλης Σάλιακας με 28/76. Ο Μάνταλος είναι δεύτερος με 22.

-Πρώτοι παίκτες σε λάθη στο πρωτάθλημα παραμένουν οι Πίρσμαν με 55 και Περέα με 55. Στην 3η θέση είναι ο Τουράμ του Ιωνικού με 53.

-Τα περισσότερα φάουλ παραχωρεί ο Περέα που έφτασε τα 21, αριθμός που τον κατατάσσει στη 4η θέση των παικτών που κάνουν πολλά φάουλ. Έπεσε κατά δύο θέσεις σε σύγκριση με την ανασκόπηση των 5 πρώτων αγωνιστικών.Τα περισσότερα έχει ο Φατιόν του Απόλλωνα με 26. Εντός ΠΑΣ σε παραχώρηση φάουλ ακολουθούν ο Καραχάλιος με 15 και ο Ντομίνγκεθ με 13.

-Αντιστρόφως ανάλογα όμως ο Περέα είναι και ο δεύτερος παίκτης του πρωταθλήματος σε κερδισμένα φάουλ με 24. Τα περισσότερα έχει κερδίσει ο Άντριεν του Βόλου. Ίδιο αριθμό κερδισμένων φάουλ με τον Περέα έχουν ο Μπίσεσβαρ και ο Τουράμ. Εντός ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τον Περέα τα περισσότερα φάουλ κερδίζουν ο Κάργας που έχει 17 και οι Σάλιακας και Πίρσμαν που έχουν από 15.

-Στην 9η θέση στις αποκρούσεις στο πρωτάθλημα έπεσε ο Γιούρι Λοντίγκιν από 3ος που ήταν. Έχει κάνει 20. Κι εδώ, όμως, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο αντίπαλος δεν απειλεί με πολύ καθαρές φάσεις.

-Τέταρτος παίκτης σε κλεψίματα στο πρωτάθλημα είναι ο Ζήσης Καραχάλιος με 38 και στη 10η θέση ακολουθεί ο Ντομίνγκεθ με 28.

-Στις επεμβάσεις στην 7η θέση του πρωταθλήματος είναι ο Εραμούσπε με 27. Κοντά του είναι οι Λοντίγκιν και Κάργας με 26!

-Πρώτος σε πάσες εντός ΠΑΣ Γιάννινα και 10ος στο πρωτάθλημα είναι ο Πίρσμαν με 59 και ακολουθεί 15ος ο Καραχάλιος με 53. Από κοντά και ο Σάλιακας με 52.

-Πρώτος παίκτης του ΠΑΣ σε τελικές είναι ο Περέα που έχει 14 προσπάθειες και ακολουθεί ο Κάργας με 10.

Μετά απ’ όλα αυτά και έχοντας παιχτεί 9 αγωνιστικές, ο ΠΑΣ Γιάννινα απολαμβάνει την 5η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, έχοντας τη 2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 6 γκολ παθητικό, ενώ έχει σκοράρει 9 φορές, αριθμός που τον ανεβάζει στην 7η θέση μαζί με ΟΦΗ, Λαμία και Παναιτωλικό.

Διαφημίσεις