image description

Μία σειρά θεμάτων έθιξε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος και ανάμεσα στα όσα είπε ήταν κι ένα αθλητικό θέμα που αφορούσε την ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών Γιάννενα WFC, καθώς δεν έχει την απαραίτητη βοήθεια από ΕΠΣΗΠ, ΠΕΑΚΙ, Περιφέρεια και Δήμο ώστε να μπορεί να προπονείται για τους αγώνες της Α’ Εθνικής.

Ο κ. Ριζόπουλος έκανε λόγο μάλιστα για φυλετικές διακρίσεις και τόνισε ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη σημερινή συνέντευξη ο κ. Ριζόπουλος

Ο κοινός παρονομαστής που συνδέει το πρόβλημα του Τεχνολογικού Πάρκου και το ζήτημα χρηματοδότησης των νοσοκομείων είναι η νοοτροπία της διαπλοκής.

Σε αυτόν τον κοινό παρανομαστή η επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη στα Γιάννενα, και των ευθυνών που έχει προσωπικά ο περιφερειάρχης για την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη λειτουργία των νοσοκομείων της Ηπείρου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.

Όπως εξήγησε, η επίσκεψη του κ. Πιερρακάκη ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δυσαρμονία αντίληψης του τι είναι ψηφιακή πολιτική και τι νομίζει ο Περιφερειάρχης ότι είναι.

«Ο κ. Πιερρακάκης στις αναφορές του περιορίστηκε στο data center και την σημασία που έχει το ανθρώπινο δυναμικό. Από την άλλη ο κ. Καχριμάνης νομίζει ότι το ζητούμενο είναι τα ντουβάρια ενός κτιρίου. Ευτυχώς ο υπουργός πήγε μόνος του στην Teamviewer για να ακούσει τους ανθρώπους της και τι ζητάνε, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο τεχνολογικό πάρκο», είπε ο κ. Ριζόπουλος για να προσθέσει πως έγινε αντιληπτή η δυσκολία των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του κ. Καχριμάνη, όχι σε προσωπικό αλλά σε πολιτικό επίπεδο.

«Ή δεν κόβει, ή δεν θέλει να κόψει. Είναι τόσο απλό, αλλά δυστυχώς το τίμημα αυτής της αντίληψης αποτελεί ανάχωμα στην ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος ξεκαθάρισε ότι το Τεχνολογικό Πάρκο ως κατασκευή κτιρίου με τη μορφή που το προτείνει ο κ.Καχριμάνης δεν μπορεί να μπεί στο ταμείο Ανάκαμψης.

Προχωρώντας στο δεύτερο θέμα της συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» κατηγόρησε ευθέως τον Περιφερειάρχη ότι με τη στάση του στέρησε από την Ήπειρο κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία σε μια πολύ δύσκολη γι’ αυτά περίοδο.

Είπε συγκεκριμένα ότι στις 15 Οκτωβρίου η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να εγκρίνει την επιδότηση των νοσοκομείων μέσω ενός προγράμματος Interreg του έργου COOFHEA2 , το οποίο όμως έχει ανοίξει εδώ κι έναν χρόνο αλλά δεν αξιοποιήθηκε λόγω της πελατειακής αντίληψης διαχείρισης πόρων από τον περιφερειάρχη.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2020 και σε αυτό συμμετείχε η περιφέρεια της Απούλια (Νότια Ιταλία), το πανεπιστήμιο του Μπάρι, τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ με συν-συντονιστή το υπουργείο Υγείας από την Ελλάδα και το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας. Σε αυτό συμμετείχε και η περιφέρεια Ηπείρου με δικαίωμα ψήφου. Το πρόγραμμα όμως κατέπεσε γιατί ο κ. Καχριμάνης ζητούσε τα χρήματα που αφορούσαν την Ήπειρο να ενταχτούν στον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας προκειμένου να τα μοιράσει αυτός όπως ήθελε. Χάθηκε έτσι ένα πρόγραμμα περίπου 6 εκ. ευρώ στην πιο κρίσιμη περίοδο  της πανδημίας, ενώ δημιουργήθηκε και διπλωματικό επεισόδιο με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας το οποίο αποχώρησε από το πρώτο πρόγραμμα» , εξήγησε ο κ. Ριζόπουλος και συνέχισε:

«Τελικά το πρόγραμμα συστάθηκε με νέα μορφή. Πρίν από ένα μήνα ο κ.Καχριμάνης κατάλαβε ότι δε γίνεται να σπάσει και τα λεφτά να πάνε στον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ρωτώ λοιπόν τι έγινε; Μπερδεύτηκε ο Περιφερειάρχης με τη δεκαετία του 80’ και νόμιζε ότι οι ΄΄Κουτόφραγκοι΄΄ θα του δώσουν να κάνει τα λεφτά ότι θέλει;

Η 6η ΥΠΕ, και ο υποδιοικητής της που είναι Ηπειρώτης γιατί δεν έχει καταγγείλει τα όσα έγιναν; Γιατί τον συγκαλύπτουν;

Ο κ. Καχριμάνης με  προσωπική ευθύνη στέρησε εκατομμύρια από τα δημόσια νοσοκομεία την πιο κρίσιμη περίοδο για λόγους πολιτικής διαπλοκής και ήρθε τώρα προσχηματικά να περάσει το θέμα από την οικονομική επιτροπή, κάτι που δεν χρειάζονταν, για να κοροϊδέψει την κοινωνία και να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι τα χρήματα τα μοιράζει αυτός. Μιλάμε για μια πολιτικά σκανδαλώδης συμπεριφορά».

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Ριζόπουλος έθεσε προ των ευθυνών τους τις διοικήσεις της ΕΠΣΗΠ, του ΠΕΑΚΙ, την περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Ιωαννιτών για το γεγονός πως δεν στέκονται στο πλευρό της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της περιοχής η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιάννενα WFC, ενημερώθηκε ότι ενόψει του αγώνα που δίνει την Κυριακή δεν υπάρχει γήπεδο να προπονηθεί, καταγγέλλοντας αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς.

«Μιλάμε για φυλετική διάκριση και είναι ντροπή μια ομάδα να πληρώνει ιδιωτικό γήπεδο να προπονείται από τη στιγμή που έχουμε τόσα γήπεδα στα Γιάννενα. Καλώ τους κυρίους Βρακά και Κολόκα να βρουν άμεσα λύση. Η Περιφέρεια και ο δήμος είναι απόντες. Αθλητισμός δεν είναι μόνο ο ΠΑΣ Γιάννενα. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε; Ότι δεν εξυπηρετεί τις πελατειακές μας σχέσεις το αγνοούμε; Ντροπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.